Здравейте,
Тази рецепта става бързо, тъй като тестото ни за пицата е предварително готово.
Ако решите тепърва да месите, по-нататък ще предложим няколко специални теста - в зависимост от това каква подложка за пица харесвате.
Начин на приготвяне
Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в 2-3 с.л. зехтин.
Добавете почистения, измит и нарязан спанак и разбъркайте добре.
Посолете, подправете с черен пипер и гответе 3-4 минути, като разбърквате често.
Налейте сметаната, разбъркайте и оставете да се сгъсти.
Разточете тестото, като го оставите малко по-дебело.
Прехвърлете в намаслена тава за печене и притиснете леко с пръсти, като в крайчетата оформите малко ръбче.
Изсипете плънката, разпределете равномерно, като в края оставите около 2 см непокрити с плънка.
Покрийте добре с настъргания кашкавал, а отгоре поръсете с настърган пармезан.
Печете 10-15 минути в предварително загрята до 250 градуса фурна.
Добър апетит.