Любимите алкохолни напитки на американските президенти

Президентските избори в САЩ и България напрегнаха населението и навярно голяма част от нас са си сипали неведнъж пред екраните в очакване на поредната гореща новина от политическата сцена.

Човешко е  да си пийнеш и президентите не правят изключение в това отношение. Всъщност, точно обратното. Оказва се, че в Белия дом сериозно са се поемали спиртни напитки през годините.

Това разказва и книгата, посветена на ролята на алкохола в американската политика "Mint Juleps with Teddy Roosevelt: The Complete History of Presidential Drinking" от Марк Уил Вебер.

"Президентите пият по същите причини, поради които и ние го правим" - казва Вебер. "Понякога това е част от работните им ангажименти, друг път те се чувстват самотни и потиснати. Има милион причини човек да си сипе" - обяснява той пред Business Insider.

Според автора на това любопитно четиво алкохолните истории в Белия дом придават едно по-човешко лице на онези, които обикновено са издигани на пиедестал.

Любопитен факт е, че Доналд Тръмп, чийто президентски мандат предстои, не консумира алкохол, въпреки че пусна на пазара неособено успешна марка водка.

В галерията ще видите някои от любимите алкохолни напитки на американските президенти и интересни факти около тяхната консумация.

#1 Nikkor 15.11.2016 в 12:35:25

А иди после вярвай че руснаците били пиянки.

Новините

Най-четените