Красиви коледни банички с тиква и ябълки

На 20-ти и 21-ви декември фотографката Мирослава Дерменджиева представя още две любими коледни вкусотии.

Нека се насладим на следните банички с тиква и ябълки. Запазете си място обаче, защото предстои да готвим и какаово-джинджифилови сладки, както и вкусен щолен.

Банички с тиква и ябълки

6 порции, подготовка 15 мин, приготвяне 20 мин.

1 пакет фини кори за баница

300 г тиква, настъргана

2 ябълки, обелени и нарязани

50 г стафиди

50 г орехи

1 ч.л. ванилов екстракт

1 ч.л. канела на прах

½ настъргано бобче тонка

кафява захар или мед на вкус

3-4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Една от любимите ми рецепти- бърза и изключителна лесна за приготвяне.

Корите се нарязват на квадратни парчета и намазват с олио. Поставете парченцата кори във форми за мъфини или суфле. На котлон задушете леко настърганата тиква, ябълките, стафидите и орехите.

След като омекнат добавете подправките. Напълнете формите с плънката. Най-отгоре поръсете с пудра захар или мед. Пекат са между 12-15 минути на около 180 градуса докато започнат да стават златисти.

Новините

Най-четените