Телефонът на баба

Да ви се намират роднини или познати, за които екраните на телефоните са цветно петно с неясни форми?

Или пък копчетата са неудобно малки? За които споменаването на "процесор", "RAM", "microSD", "ММS" води до въпрос "Ти сега псуваш ли ме?".

Рядко се досещаме, че днешните телефони са източник на безкрайни неудобства за родителите ни. Австрийската Emporia предлага апарати за възрастни хора и има самочувствието да се представя на MWC 2012 редом до Samsung, LG, Huawei, DoCoMo.

Моделите на Emporia се проектират специално за възрастни хора или такива с ограничени възможности. В партньорство с университети, включително Кембридж, се провеждат проучвания на предпочитанията и оптимизиране на функциите на апаратите.

Апаратите са изчистени от всякакви глезотии, за сметка на използваемостта. Бутоните са едри, изпъкнали и могат да се ползват без да се гледат. Екраните са големи и доста ярки, но само текстови и с едри шрифтове.

Характерно за продуктите на Emporia е наличието множество специализирани бутони отстрани, отговарящи за по една функция. След като веднъж се свикне с подредбата им, отпада нуждата от ровене по менютата.

За по-кокетните потребители има "по-модерни" модели като Elegance и Click. SAFETYplus се предлага в комплект с часовник, на който са разположени четири бутона за извънредни случаи.

При натискане на такъв бутон за повече от 3 секунди се пуска SMS с координати на изпращача, след което може да последва обаждане от получателя или друго действие.

За любителите на екстремните изживявания, като копане на къра, или просто твърде разсеяните и изпускащи често телефона си я на земята, я в някоя локва, се предлага влагоустойчивият и ударозащитен модел SOLIDplus.

Специално за читателите на WebCafé беше демонстриран новият модел emporiaCONNECT (3GS).

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 29.02.2012 в 08:39:04

Айде, айде, открихме топлата вода. Или по-точно Emporia я откриха. Webcafe, обиждат ви с подобни предложения. При условие, че на пазара, поне от две години има поне една дузина модели за хора с ограничени визуални възможности, на цена от 30 до 50 долара [от 43 до 73 лева], едва ли някой би се спрял на тази слушалка, на цена 97 паунда [224 лева]. Почти всички подобни телефони разполагат с бутони за фенерче, MP3 плейър, пускане на радиото и SOS бутон.

#2 pepi_pie_capi 29.02.2012 в 09:31:46

Rodrigo Diaz de Vivar | 29.02.201208:39 Почти всички подобни телефони разполагат с бутони за фенерче, MP3 плейър, пускане на радиото и SOS бутон. --------------------------------------------------------------------------------- баба ми на село като иде да събира много би се радвала да си пусне мп3 само дето преди това трябва да й обясня какво аджеба е мп3 и от къде да си свали песните

#3 Rodrigo Diaz de Vivar 29.02.2012 в 13:42:08

Не уе ... Пепи, просто статистика правя, разказ по картинки, дето съм ги виждал в Интернет и в брошурите на нашите мобилни оператори. 'Щото тук ни го представят като web-а ти удобството и иновацията. "Множество специализирани бутони отстрани, отговарящи за по една функция". А иначе какво за бабите? Вяка българска баба, фенка на Леми Килмистър редовно слуша "We are Motorhead", започваща с крилатата фраза "We are Motorhead ... and we're gonna clean your cock". Този деликатен Леми ... какво нежно излъчване ... http://www.youtube.com/watch?v=2EMX-9co2Fo

#4 Rodrigo Diaz de Vivar 29.02.2012 в 13:57:04

А хеви метълът не е чужд и на жените. Използвам случая да те поздравя с един велик кавър на AC/DC изпълнен ... ще видиш от кои, през 2002 в Лас Вегас. http://www.youtube.com/watch?v=1niTEkP-6eo И с оригинала, за сравнение: http://www.youtube.com/watch?v=HfffzRJ9nVs

#5 Voin 29.02.2012 в 16:06:38

Баси некадърното копиране...

#6 pepi_pie_capi 29.02.2012 в 16:23:31

а това за бутоните е направо супер...няма що! тя мойта баба не знае как да провери пропуснатите повиквания (за да ти отговори на входящо повикване трябва да си зареден с мнооого търпение ), камо ли как да изпрати смс! Тва за големите копчета е ЖИСТОКОО...тя и мойта по това си го избра

Новините

Най-четените