Брилянтният отговор на Клоп на писмо от 10-годишен фен на Юнайтед, който го моли Ливърпул да спре да побеждава

Юрген Клоп написа брилянтен отговор на писмо, получено от млад фен на Манчестър Юнайтед, в което момчето моли германеца Ливърпул да спре да побеждава.

„Червените“ все още нямат загуба от началото на сезона във Висшата лига, като загубиха само две точки – при равенство именно срещу Юнайтед, и гледат уверено към първа титла от 30 години насам.

Това обаче явно не се е харесало на 10-годишния Дара Кърли, който се е обърнал директно към Клоп с писмо, в което пише следното:

„Ливърпул печели твърде много мачове. Ако спечелите още девет мача, ще запишете най-добрата серия без загуба в английския футбол. А това е много тъжно от гледна точка на фен на Юнайтед.

Затова Ви моля накарайте Ливърпул да загуби в следващия мач. Просто трябва да оставите другия отбор да ви вкара. Надявам се да съм Ви убедил да не печелите лигата или друг мач изобщо.“

А Клоп му написа с изключително сърдечен отговор:

„Скъпи Дара,

Първо, искам да ти благодаря, че ми писа. Знам, че не ми пожела късмет или нещо подобно, но винаги е хубаво да се запознаеш с млад фен на футбола, затова ти благодаря, че се свърза с мен.

За съжаление, не мога да изпълня молбата ни, не по избор, все пак. Колкото и да искаш Ливърпул да загуби, работата ми е да направя всичко по силите си Ливърпул да побеждава, тъй като има милиони хора по света, които искат това да се случи и наистина не искам да ги разочаровам.

За твое щастие, ние сме губили мачове в миналото и ще губим в бъдеще, защото това е футболът. Проблемът, когато си на 10, е, че мислиш, че нещата винаги ще бъдат такива, каквито са сега, но мога да ти кажа нещо, като 52-годишен, че това далеч не е така.

Но след като прочетох писмото ти, мога спокойно да кажа, че едно нещо няма да се промени и това е страстта ти към футбола и към твоя отбор. Манчестър Юнайтед са късметлии, че те имат.

Надявам се, че ако имаме късмет и спечелим още няколко мача и вдигнем още няколко трофея, няма да си твърде разочарован, защото въпреки че нашите отбори са големи противници, изпитваме и взаимно уважение едни към други. Това е същината на футбола, за мен.

Поздрави и успех,

Юрген Клоп“

Новините

Най-четените