Фалшива новина: Фенът на Нюкасъл, който се развя гол, не е наказан до живот

Сигурни сме, че вече знаете за историята на фена на Нюкасъл, който развя пениса си при победния гол на Алан Сен-Максимин срещу Оксфорд Юнайтед за ФА Къп.

Френският полузащитник донесе победата на „свраките“ с 3:2 с гол в продълженията, след което камерите на BBC уловиха непристойното поведение на привърженика по време на празненствата след попадението.

Още на следващия ден се появиха информации, че фенът е наказан да не стъпва на „Сейнт Джеймсис Парк“ до края на живота си, но това се оказа поредната фалшива новина.

Медията, от която излезе фалшивата новина и от която всички я преписаха, дори публикува „отзив“ на фена, който казва: „Голът влезе и преди да се осъзная, пенисът ми беше излязъл и беше започнал да се върти.“

Само тези му думи можеха да превърнат новината в съмнителна, но почти всички спортни медии в света, които отразяват английски футбол, я препечатаха, защото носи допълнителен „шок“ фактор и огромна посещаемост.

Истината обаче е, че привърженикът нито е наказан, нито е арестуван. Срещу него се води разследване от полицията в Нюкасъл, а клубът работи заедно с властите, за да бъде той идентифициран.

Изводът: Проверявайте нещата, които четете, и не само в интернет.

Новините

Най-четените