Най-изумителните скулптури от Lego

Американският артист Нейтън Сауая вече е известен по цял свят с колекцията си от произведения, направени от плочки Lego.

Наскоро приключи неговата изложба „Изкуството на блокчето" в лондонската Old Truman Brewery, която преди това беше представена и в Ню Йорк, Мелбърн и Шанхай. Изложбата включваше над 80 скулптури, изработени от над един милион Lego плочки.

Нейтън е бил адвокат, но е напуснал работа през 2001 г., за да преследва кариера на творец и да се превърне в най-изтъкнатия Lego артист.

Той показва своята първа скулптура през 2007 г. и оттогава излага свои творби по цял свят, които се продават за петцифрени суми и биват събирани в многобройни изложби на четири континента.

Голяма част от произведенията му представляват фигури в човешки размери, състоящи се от хиляди блокчета, други пресъздават велики картини като „Мона Лиза", комиксови персонажи и известни личности.

За първата си изложба в Лондон той включи доста творби, вдъхновени от Великобритания, като например скулптура на групата Beatles, както и червена телефонна кутия, направена от 11 575 блокчета.

 

Новините

Най-четените