Топ 10 на най-скъпите

Човек рядко се замисля за такива неща, но от време на време е приятно да потърсим автомобили извън ежедневието ни - такива, които рядко срещаме по улиците, а производствените им серии, които винаги са ограничени, са продадени за години напред.

Всички те са вълнуващи автомобили, макар и по различни причини - мощност, ускорение, лукс, ексклузивност и т.н. Но ги обединява една обща причина - всички те са изключително скъпи и рядко се използват за ежедневно шофиране. А в някои случаи и за возене - защото има и такива автомобили - купуваш си колата и трябва да си наемеш шофьор.

Нека хвърлим поглед към Топ 10 на най-скъпите серийни автомобили на световния пазар през 2014 година. Т.е могат да се поръчат и след това трябва да изчакате да бъдат произведени.

Обърнете внимание на термина „серийни", защото възможностите за индивидуализация, които предлагат стотици компания в цял свят често са неизчерпаеми и надуват сметката до невероятни висоти. Не, че тази в тази селекция са попаднали евтини возила...

Новините

Най-четените