Топ 10 на премиерите във Франкфурт

Автомобилният салон във Франкфурт беше доминиран от премиерите на германските марки, но това далеч не изчерпва най-интересното от него. Да видим кои нови модели и концепции привлякоха вниманието на ВВС и се превърнаха в акценти на шоуто.

Audi Sport Quattro Concept

И двата концептуални модели на Audi, които марката показа във Франкфурт - Nanuk и Sport Quattro, успяха да впечатлят медиите и феновете. И ако Nanuk е като олицетворение на агресията, то Sport Quattro е като чаровният хулиган, който демонстрира добри маниери и лошо поведение. Рали феновете виждат в него съживяването на легендата със същото име, която в началото на 80-те години превзе с щурм световния шампионат и даде началото на нова ера в моторните спортове, но още е трудно да се каже какво ще е съдбата на този концепт. Със сигурност обаче, той има бъдеще.

Opel Monza Concept

Подобен красив и впечатляващ концепт е последното нещо, което може да се очаква от компания, която е на загуба във всяка една от последните десет години. Но германската марка на General Motors - Opel, демонстрира отлична форма във Франкфурт. Monza възражда легендарно за марката име, вратите на концепта се отварят вертикално и автомобилът е нещо повече от лъч надежда за Opel - той предсказва новия дизайнерски език на бъдещите модели. Много неща от Monza ще се появят в следващите автомобили на Opel, но вратите няма да са сред тях.

Mercedes-Benz Concept S-Class Coupe

Този автомобил продължава успешната традиция на интересни от дизайнерска гледна точка концепти, стартирала с Concept A-Class през 2011. И вдъхновението на дизайнерите е все още живо - във Франкфурт видяхме предшественикът на купето, което ще украси моделната фамилия на S-класата.

Обърнете внимание на линията на купето - тук липсата на средна колонка е красив акцент.

Nissan Rogue

Спортните кросоувъри стават все повече и повече, но все още е трудно сред тях да бъдат отбелязани много интересни и впечатляващи модели. Редизайнът на Rogue (извън Северна Америка този модел се нарича X-Trail) обаче е приятното изключение от масовата тенденция. Тук клиентите ще получат възможност за трети ред седалки плюс богат списък със системи и оборудване за безопасност. Доскоро X-Trail не беше сред звездите в тази ниша, но с новото му поколение това ще се промени.

BMW i8 и Porsche 918 Spyder

Двете суперспортни хибридни машини на BMW и Porsche се надлъгват и надбягват с папараците по време на тестове от две години насам. В крайна сметка дебютът им във Франкфурт беше увенчан с напълно оправдано внимание и интерес от страна на световните медии.

BMW i8 изглежда като върховният за шофиране автомобил, а и с цената си определено ще накара отдела, отговарящ за R8 в Audi да се замисли сериозно над работата си, а 918 е нещо повече от следващото поколение автомобил-мечта на Porsche - красив и невероятно бърз.

Jaguar C-X17 Concept

Концептуалният кросоувър все още не е получил одобрението на големите шефове на марката, за да влезе в серийно производство. Но това е въпрос на време - сегментът на луксозните спортни кросоувъри става все по-конкурентен: в Porsche готвят Macan, Audi подобрява Q5, а Mercedes показа във Франкфурт GLA. Сега C-X17 може да е ядосал или разочаровал верните фенове на марката, но не след дълго, те ще са сред първите му купувачи.

Infiniti Q30 Concept

Това е концептът, който отговаря на критиките, че Infiniti има нужда от свежи идеи, за да продължи развитието си. Нещо, което собственикът на марката - Nissan, на няколко пъти тактично отбеляза. Q30 подсказва накъде ще се развива марката, което е отлично, с оглед на успехите, отбелязани в първите 25 години от живота й.

Volvo Concept Coupe

Трябва да се вгледате много внимателно и да имате достатъчно информация, за да откриете в линиите на Concept Coupe влиянието и заемките от иконата Р1800 от 60-те години. Но дизайнерският език, демонстриран от Томас Ингенлат, директорът, който отговаря за стила на Volvo, е впечатляващ - изчистени и плавни линии, изразителна предница и отлична оформена задница. Всичко това дали е заето от Р1800? Не. Красиво ли е? Да.

KIA Niro Concept

Точно когато изглежда, че KIA вече не може да предложи нищо ново в областта на кросоувърите, се появява Niro, качен на 22-инчови джанти и с отварящи се вертикално врати и изненадата е факт. Шансът за серийно производство на Niro е нулев, но пък подсказва, че корейската марка с бързи крачки се отдалечава от имиджа си на производител на масови, евтини и не особено красиви автомобили.

Новините

Най-четените