Renault Clio Williams се завръща с 220 к.с

Новото Renault Clio дебютира на автомобилното изложение в Париж през септември, а най-запалените почитатели на успешния компактен модел чакат с нетърпение по-мощните му версии.

Трите поколения на Clio от началото на 90-те години насам са сред най-продаваните автомобили в историята на автомобилостроенето на Стария континент, но с легендарен статут се ползват версиите RenaultSport и лимитираната версия Clio Williams.

Clio Williams е създадена съвместно с тима от Формула 1 Williams, за да отбележи успешната съвместна работа на британците с Renault като доставчик на мотори през първата половина на 90-те години - времето, когато тимът доминира в световния шампионат.

Сега, двадесетина години по-късно, легендата Clio Williams е на път да се възроди.

Предполага се, че новото Clio Williams ще дебютира през 2014 година, а от този сезон Renault отново доставя мотори на тима на сър Франк, така че връзката е налице. Освен това, от 2014 във Формула 1 влизат в сила новите правила за двигателите, които стават V6 с турбо с работен обем 1,6 литра.

Това уточнение е важно, защото се предполага, че Clio Williams ще използва за база новото Clio RS, което ще е оборудвано с 1,6-литров бензинов турбо двигател с мощност 200 конски сили.

Най-вероятно версията Williams ще получи допълнителен аеропакет, по-мощна версия на мотора - става въпрос за 220 конски сили, по-спортен интериор и отново ще се произвежда в лимитирана серия.

Новините

Най-четените