Премиерите на автосалона: Jaguar F-Pace

Тази седмица Autocafe ви представя някои от най-интересните дебюти на автомобилния салон в София.

Започваме с Jaguar F-Pace, който има шанс да се окаже един от най-важните модели в историята на марката. F-Pace дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт през септември и веднага след това моделът се появи и на изложението в София.

Серийният F-Pace е базиран на концептуалния Jaguar C-X17 и маркира навлизането на марката, известна със спортните си модели в постоянно растящия пазарен сегмент на SUV автомобилите и кросоувърите.

На пазара F-Pace ще бъде позициониран между моделите на другата марка под шапката на Jaguar Land Rover: Range Rover Evoque и Range Rover Sport и има амбицията да завоюва сериозни позиции в премиум сегмента на SUV пазара.

Срещу моделите на конкуренцията F-Pace попада между Q5 и Q7 на Audi, а багажникът му е достатъчно голям, за да накара почитателите на комби версията на VW Passat да преосмислят избора си. Луксозният интериор на F-Pace пък му осигурява шансове срещу Volvo XC90 и BMW X5.

Прогнозите са, че F-Pace ще се превърне в най-продавания модел на Jaguar и с негова помощ годишното производство на марката ще надхвърли 200 000 автомобила.

Новините

Най-четените