„Б” като за Бербатов

Побързаха да отпишат Димитър Бербатов като ненужна притурка в огромната глава в историята, която пише Манчестър Юнайтед през сезона. Резерва е, не сваля анцуга по време на решителните мачове, зачеркнат за следващия сезон...

Но в събота Юнайтед гостува на Блекбърн с цел да си прибере титлата, която вече резервира.

Нищо чудно деветката да е титуляр и да добави едно-две голчета към и без това недостижимата за никого цифра от 21 гола за сезона. И нека споровете около приноса му за тази титла си вървят. Той ще остави цифрите да говорят. Може да е спокоен - идват неговите мачове.

Явно не само първата буква на съперника допада на българското момче. Това е Блекбърн, бе хора! Същият Блекбърн, на когото Бербатов наниза 5 парчета по-рано през сезона.

Послед идва Блекпул в последния кръг - там помнят двата му гола, обърнали първия мач между отборите през сезона - от 0:2 до 3:2 за Юнайтед. И пак с първа буква „Б". Като на Митко фамилното име.

Мачовете с „Б" отборите през сезона се оказаха най-продуктивни за нашия. Бербатов от България вкара общо 12 от своите 21 гола на отбори с буквата „Б". Пет на Блекбърн, три на Бирмингам в домакинството и един навън, два на Блекпул, един на Болтън... Явно си има символика в имената и това си е!

Ех, колко щеше да е хубаво във Висшата лига да са още Борнемут, Брайтън, Брентфорд и Бристол (добро попадение, има и Сити и Роувърс). Че и Бърнли, Барнзли, Брадфорд... Една Висша лига от отбори само с „Б". И сред нея един Манчестър Юнайтед с българина си Бербатов, който бележи безпощадно и безспир. От толкова „Б"-та може да ти се завие свят.

Та Бербатов може съвсем спокойно да вкара на своите клиенти в последните два уикенда от сезона. И да си вземе обувката за голмайстор №1 на първенството. Без да му пука от критиките. Ернандес вкарвал на Челси. Ами да - нали е Чичарито! Всеки си има своя контингент, да не става смесване на приоритетите.

И ако ще я караме така, все пак след две седмици се задава финал в Шампионската лига.

С Барселона...

 

Новините

Най-четените