Малки сте за Роджър Уотърс

Странен плач тръгна вчера из футболната ни родина, манипулативно подклаждан от учтиви медии, които се опитват да ни обяснят, че Роджърс Уотърс и феновете му са лоши, а Лудогорец и Кирил Домусчиев са онеправдани. Както обикновено става, нещата са сериозно изкривени по български и виновният се опитва да прехвърли вината си на някой друг.

Проблемът изглежда все още потенциален, но нищо чудно и да се реализира на практика. И се крие в следното: ако Лудогорец достигне до мачовете за влизане в групите на Шампионската лига, то няма да има къде да ги играе. Защото на 27 август националният стадион „Васил Левски" ще е ангажиран за подготовката за концерта на Роджър Уотърс и The Wall.

Ако не знаете кой е Роджър Уотърс, по-добре спрете да четете този текст.

И още вчера се почнаха едни ревове, тръшкания и вайкания, дори собственикът с амбициозната прическа и той не се сдържа да се изложи, търсейки паралел между Лудогорец и Роджър Уотърс, но май не успя. Плачат медиите и си скубят косите какво ще стане, ако Лудогорец няма да има стадион за решителните плейофи.

Ами да питат Домусчиев защо е станало така.

Причината невероятното да се случи и световна звезда като Роджър Уотърс да попадне в едно изречение с все още футболните несретници от Лудогорец е, че клубът не си е свършил работата. Стадионът на Лудогорец „Лудогорец Арена" няма лиценз за мачове от Шампионската лига. Всъщност, само „Васил Левски" има и затова се тези ревове.

Накратко, няма мач на български отбор, който да е по-важен от голям музикален концерт, който пълни стадион. Ако се намери човек, който да обясни, че Лудогорец, Левски или ЦСКА събират на стадиона повече хора от Роджър Уотърс, Metallica или някой от този ранг, то най-добре да използва жегите като причина и да отиде бързо на лекар. Щото тези болести се задълбочават с времето.

Пък в Лудогорец да са си свършили работата когато е трябвало, но явно се решили да спестят някой лев навремето. Което е обяснимо, като се има предвид как играеше отборът в Европа по това време миналата година. Но това не решава проблема. Ако изобщо има такъв.

#1 Оня Дето Го Трият 08.08.2013 в 11:26:37

Абе може ли да нямаш стадион, а да се буташ да играеш в Шампинска лига? Деа и простите селяни, кой им е крив сега? То все едно Роджър Уотърс да няма китара, а да иска да е рок звезда

#2 стомана 08.08.2013 в 12:22:34

Тоя гримиран чалгар Домусчиев да е мислил,когато е почнал да се занимава с футбол....

#3 House 08.08.2013 в 12:56:36

Здрасти! Не съм фен на отбора (в случая Лудогорец), фен съм на рок музиката, но Домусчиев и Бат'Венци (Стефанов) и който и да е друг собственик на футболен отбор би бил прав в тази ситуация.... Просто това е СПОРТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и е предназначено да се използва за спортни мероприятия по default. Защо, питам се аз, какво пречи концерта да се прави на Академик, Локомотив на село Лиляче на ливадата.... и т.н. ?????? А, ако приемем, че има хора като мен, които биха се кефили и на двете събития...? Ае ше ви замоля малко по- спокойно и всяка жаба да си знае гьола... и към пича конкретно, с малката статия - за малките хора.... извинявай, имаш ли нещо против да си правиш малкия "личностен протест" към системата на някое друго място... Аман от ревльовци в тая държава!

#4 Оня Дето Го Трият 08.08.2013 в 13:10:18

Стадиона е съоръжение - търговски обект, който се дава под наем - по-често за мачове, но понякога и за други работи. Е в случая е зает за друга работа. Наемателя си е платил. Откъде накъде ще претендира някакво селско отборче за обект, който не е негов? Само за това че са българи ли имат претенции че стадиона им се полага? И въобще ти даже стадион нямаш, а претендираш да се буташ при големите в ШЛ. Ми то утре тия преди някой мач може да се окаже, че и футболисти нямат и да искат БФС да им услужи с футболисти. Може би от националния отбор, понеже сме българи и трябва да им помагаме

#5 Borracho 08.08.2013 в 13:40:02

Е кво, стадионите на Лефски и на чорбата да не би да са лицензирани за футболни срещи от Шампионската лига? Ако на мястото на Крейзифорест бяха я говедата или свинете щяха да омучат/огрухтят ефира по много по-шумен начин. Домус-ага им право да се сърди, защото тук говорим за футболен стадион в крайна сметка! При това единствения в БГ, на който може да се играе такава среща! Разбира се, че Крейзифорест нямат собствен стадион с лиценз за такива мачове - колко пъти са играли такива мачове в историята си изобщо? Свинете и кравите да не реват много щото са в същото положение стадионите им! Кофти се получава, наистина някой не си е свършил работата и със сигурност някой трябва да направи компромис. Не е проблем да преместят концерта, екипа на Роджър Уотърс със сигурност знае какво да направи и как да разположи техниката - да не им е първия концерт все пак? Факт е, че концерта ще има много пъти повече посещаемост от този мач, но пък стадиона е един и докато концерта може и да се премести то мача на може. Аз не съм чул Домус -ага да нападне меломаните или Роджър Уотърс! Той нападна хората, които не са си свършили работата. Така че това авторче, да не изкривява фактите и да не се опитва да изкара Домус-ага крив и да го очерня по тоя жалък начин. Що се отнася до голямата част от "феновете" на драва "гранда" дето злобеят - напълно си заслужавате взаимните обиди, че сте "турци". Щото се държите точно като анадолски миндили!

#6 Оня Дето Го Трият 08.08.2013 в 13:47:55

Е кво сега, да не организираме концерти и да не заемаме никой обществен спортен обект, щото може да се случи някога веднъж на 10 години на някой отбор да му се отвори някакъв важен мач? Ми тогава дай да не пускаме никакви събития и в зала Армеец и да я държим свободна за всеки случай......щот не се знае, може някой ден наште волейболисти или баскетболисти да им се отвори голям мач и точно тогава да има концерт там или друга масова проява. Пък залата е спортна. Я нека стои празна, да сме си спокойни. А дали е Домусчиев или столичните отборчета - то само с гигантски пари за трансфери на гелосани келеши не става. Да бяха поотделили по някои лев и за стадиони и бази. Всяка година има евротурнири...

#7 venci 08.08.2013 в 14:51:59

"Ако се намери човек, който да обясни, че Лудогорец, Левски или ЦСКА събират на стадиона повече хора от Роджър Уотърс, ..." На писателчето на тая статия да му напомня само че Левски напълни не веднъж, а три пъти в разстояние на месец националния стадион в мачовете му срещу Барселона Челси и дори Вердер.

#10 Оня Дето Го Трият 08.08.2013 в 15:56:36

Пич, финала на Шампионската лига е през май 2014. Лудогорец има шанс да играе мачове значи до към края на април 2014. Тоест значи правилно предлагам стадиона да стои празен дотогава. Не знам за какво негодуваш. Както всички са знаели че Лудогорец ще играе в 3-ти кръг, както и сега явно се знае че Лудогорец ще е на полуфинал поне

#11 NannyOgg 08.08.2013 в 16:03:31

Статията е от типа "нещо, което по-добре да не беше прочетено", така че няма да я коментирам, ама друго ми е интересно, понеже тук сте се събрали футболни фенове. На Литекс стадионът няма ли лиценз за ШЛ? Защото ако има, мантрата, че Националният стадион е единственото място, където да се играе срещата, малко намирисва ...

#12 Scooby Doo 08.08.2013 в 16:24:26

Роджър Уотърс не може ли да си направи шоуто на стадион Българска Армия или на стадион Локомотив? Що трябва да е на единственото съоръжение лицензирано за мачове в шампионската лига?

#13 House 08.08.2013 в 16:47:59

5 Borracho | 08.08.201313:40 Евала!

#14 stizi 08.08.2013 в 17:00:36

@Scobby Doo ти имаш ли си на идея какво съоръжение се изгражда за спектакъла Стената? Изискванията за стадиона са два пъти повече отколкото за лиценз от УЕФА. Това не е сцена на Азис в квартален парк. Колкото до мача, добре де, какво щяхме да правим ако и 3-те отбора бяха продължили напред и се паднеха в една дата? Някой отговор има ли? БФС или феновете? Май нямате. Не виждам как може да се води спор за нещо подобно - едно от най-грандиозните събития в музикалната сцена срещу мачле с разградски пропорции (надявам се никой не вярва, че crazy forest ще бие).

#15 Оня Дето Го Трият 08.08.2013 в 17:01:47

Скуби Ду Ми щото си е уговорил по-рано Роджър Уотърс нещата. И щото там са го поканили. Чат ли си? Толкова ли е трудно да го разбереш? Нито ще му ходя на концерта, нито ме интересува, ама недоумявам как една пасмина фенчета са решили че света се върти около мачовета на някой си Лудогорец. Нали ви казвам, ШЛ продължава до май 2014, така че никой да не мърда и никой да не шава, щото отбора на Лудогорец може да му се наложи я да играе на някой стадион, я да ползва някой самолет, я да мине по някоя магистрала. Спрете или отменете всичко ако вече е договорено Бахти и тъпата тема, а толкова разправия....

#16 vanko 08.08.2013 в 18:29:19

НАЦИОНАЛЕН (държавен) стадион - ЧАСТЕН спортен клуб. Претенции???

#17 НямаСмисъл 08.08.2013 в 19:10:04

Ей, stizi, смотан хейтър такъв! Как разбра, че Лудогорец ще паднат със сигурност, като още не се знае дори с кой ще играят, бе, льольо смотан? Въпросът ти "какво щяхме да правим ако и 3-те отбора бяха продължили напред и се паднеха в една дата?" е безумно смешен и показва колко си ограничен и как коментираш неща, от които си нямаш и бегла представа... Само един отбор от България играе за Шампионска лига и това е Лудогорец. Останалите играят в Лига Европа, където изискванията за стадионите са по-ниски и повече стадиони в България отговарят на критериите. Така, че целият ти коментар е крайно жалък и трябва да ходиш да се застреляш някъде моментално!!!

Новините

Най-четените