Могат ли феновете да простят на Донарума?

Човешко е да грешиш. Човешко е и да прощаваш.

Една от трансферните саги това лято нажежи фенските страсти до червено. Смятаният за бъдеща легенда на Милан Джанлуиджи Донарума отказа да поднови договора си и думата, с която най-често бе описван този отказ, бе „предателство“.

Милан даде всичко на Джиджо. Феновете го обожаваха. Той трябваше да е талантът, който да свидетелства за това, че „росонерите“ няма просто да купуват футболисти на килограм, но ще продължат традицията да развиват собствените си кадри и точно те да бъдат в основата на евентуалните успехи.

Всичко обаче се срина още в началото на лятото. Донарума се отказа от „Сан Сиро“, двамата с агента му Мино Райола бяха дамгосани като престъпници срещу футбола, а младият страж дори бе замерян с фалшиви пари по време на участието му с националния отбор на Италия на Европейското първенство до 21 г.

Единственото грешно нещо, което Донарума направи, бе, че целуваше клубната емблема до самия край. Във футболните среди това е знак не само към феновете, но и към шефовете в клуба, за вярност. Знак, че нямаш никакви намерения в скоро време да сваляш фланелката.

Заради това тифозите се почувстваха излъгани и отзвукът от действията на Джиджо стигна невиждани в скоро време за Курва суд размери.

Сега обаче предстоят нови преговори между клуба и играча. В последните си изявления Донарума изобщо не изглеждаше сигурен в напускането си на „Сан Сиро“.

Въпросът е могат ли феновете да намерят сили у себе си да му простят колебанието?

Милан показа, че няма да щади пари на траснферния пазар това лято и ще се опита да настигне водещите отбори в Серия А. Тази отдаденост на новите собственици да върнат клуба на върха може и да накара Донарума да размисли и да остане.

Може би феновете на „росонерите“ трябва да се опитат и да намерят причина да простят мисловната забежка на 18-годишния талант. Ако го приемат отново с отворени обятия, мечтата им за дълготрайна любов в червено и черно може и да се сбъдне.

Разумът клони към точно този вариант. Клубовете трябва да се опитват да задържат най-ценните си футболисти, а феновете трябва да склонни да прощават по някоя и друга тяхна глупост. Защото подобен талант не се ражда всеки ден и могат да минат месеци, дори години, докато на „Сан Сиро“ се появи някой друг като Донарума.

Новините

Най-четените