Трайков нарече разрушаването на паметника до НДК варварщина

Бившият кандидат за президент от Реформаторския блок Трайчо Трайков определи събарянето на монумента "1300 години България" като варварщина. В негов пост във Фейсбук той каза, че не вижда нищо толкова комунистическо или обидно за някого в паметника пред НДК.

Мнението му предизвика противоречиви реакции в социалните мрежи, което наложи Трайков да доизясни позицията си. Той допълни, че махането на съществуващия тогава войнишки мемориал е отвратително, но е типично за хората, които са искали да направят половин България съветски граждани.

Един от основните аргументи за премахването на "1300 години България" е, че е грозен. Трайков не отрече това, но допълни, че мнозина са считали Айфеловата кула и домът Витгенщайн за грозни. Според него няма място за сравнение, но възприятията се променят с времето.

Трайков каза още, че паметникът е част от градския пейзаж и за него е по-важно да види социалистическия период смислено обяснен в учебниците, отколкото "редактиран от ченгетата".

#1 daysydogy 12.07.2017 в 21:43:13

Дали Трайков си дава сметка как се възлагаха „паметници“ по „онова време“!?!? Ако си от ловната дружинка на тато получаваш сериозна поръчка за „хубави“ пари...– правиш паметник с технология, която не може да издържи на времето – да ме прощава Трайков, за когото съм гласувал, но това е гавра с българската история, а не паметник... Зидовете на къщите в Ковачевица са издържали почти два века , а са зидани с кал! Да с КАЛ, а не с хоросан и не помръдват дори при земетресение! Те са паметници, а не недоносчето на старчев! За естетическите качества няма да говоря – просто няма смисъл! За съжаление, понеже нямаха свобода, талантливите български художници търсеха начин да се изявяват в т.н. социалистически реализъм!?!? Каквото и да значи това... Пример ли – „чинията“ на Бузлуджа...

#2 Уточнител 13.07.2017 в 01:57:56

Не пишете тъпизми, бе! Всичко знае... КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА Др Трайков е генерично свързан с АБпФК, както и преобладаващото мнозинство от неговата партия. Мнението му е съвсем честно към дядовците, на които дължи всичко. а че последните са били от АБпФК*, това е малка, но важна подробнаст _____________________________________ *доказани престъпници, убийци и нац. предатели

#3 Незапознат 13.07.2017 в 09:24:14

Сигурно си е пил кафето с Крум Зарков...

#4 dedo adji 13.07.2017 в 09:25:39

A, whothefuck е Трайков, че да е интересно височайшето му мнение? Не се научи тоя индивид да си оправдава името и фамилията. Аман от цивилизатори. И по болшевишки спекулира с понятията. Сто пъти беше заявено, че мероприятието НЕ Е РАЗРУШЕНИЕ, А ДЕМОНТАЖ. С последващо съхранение и преместване.

#5 deaf 13.07.2017 в 09:59:19

Има ли изненадани?! Сещате се от какво. Само едно не се разбира,как пресметна,че комунистите са искали да направят половината (?) българи съветски граждани? Защо само половината? Тиранина Живков е искал България да стане 16-та република на СССР. Тоест,всички българи да станат съветски граждани.

Новините

Най-четените