Мис Хелзинки не ми харесва и не съм расист

Хората казват "всяко чудо за три дни", но чудесата в социалните мрежи не са това, което бяха. Изненадващо, в неделя двете събития на уикенда - създаването на новата партия на Христо Иванов и силният снеговалеж, блокирал повече от половината страна, бяха засенчени от трето.

За родните социални мрежи един конкурс за красота се оказа най-важната тема. Без този конкурс да е световен, нито дори национален, изборът на Мис Хелзинки се превърна в най-обсъжданото събитие.

Светът се променя. Последният календар на "Пирели", липсата на голи снимки в "Плейбой" и изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ са само три от хилядите промени, които няма как да се харесат на всички. Страшното обаче е друго - вече не можем да си говорим нормално, когато не сме на едно мнение.

Изборът на журито, харесало 19-годишната Сефора Икалаба за Мис Хелзинки, на секундата бе наречен "малоумна политкоректност".

Всеки посмял да заяви, че не я харесва, пък на секундата бе обявен за "расист". Всъщност и двете крайни тези са изключително дразнещи, а спорът в социалните мрежи се превръща в геноцид над здравия разум. И обяснява донякъде връзката между Facebook и Римския статут.

Мис Хелзинки не ми харесва. И "единствената финландка в тройката", която мнозина представят като жертва на политкоректността, също не ми харесва. Разгледах останалите финалистки и много от тях ми харесват повече от трите най-красиви според журито.

Ако ви покажа моята тройка обаче със сигурност ще има достатъчно хора, на които тя няма да се хареса. Това е смисълът на журито, което избира призьорките.

Отвъд расизма обаче трябва да има поне 10 начина, по които да можем да кажем, че Мис Хелзинки не ни харесва. И е най-малкото лицемерно хора, които наричаха една Мис България "Мис Крокодил", да не дават и дума да се изрече за новата кралица на красотата.

Да, някои квалификации са нелицеприятни, други откровено обидни, точно като "Мамо, мамо, щъркел! - Това не е щъркел, това е Мис Русе". И едното е точно толкова лошо, колкото другото.

Дали журито наистина е харесало най-много Сефора, или е искало да изпрати послание до обществото, можем само да предполагаме. За съжаление конкурсите за красота няма как да избягат от това желание.

Точно като Евровизия с победата на Кончита Вурст преди 3 години и избирането на украинската песен миналата година. Според мен изпращането на послания по този начин по-скоро вреди на каузата, но е възможно да има и хора, на които им действа положително. А организаторите имат правото да поемат този риск. И да си носят последствията от него.

Мис Хелзинки не е нито най-красивата на този конкурс, нито най-красивият черен модел. Още по-малко е "ШОК! УЖАС! Звяр! Европа загива!".

Европа няма да загине дори ако брадясал мъж от Афганистан стане Мис Жешов. Това, че не можем да общуваме нормално помежду си обаче като нищо ще ни погуби.

#1 vitenu 08.01.2017 в 21:25:56

За да ти хареса трябва да си не расист а слепец

#2 ImaIma 08.01.2017 в 22:44:53

Цирка е навсякъде, особено за хората.

#3 crazyfreak 08.01.2017 в 22:50:33

Това е тотален срам тая може да бъде сбъркана с мъж.И тук не става въпрос за расизъм,а затова дали е красива или не-АМИ НЕ Е!!!!Ако бяха избрали Хали Бери нямаше да кажа нищо,но тая....

#4 vV 09.01.2017 в 03:50:20

Когато попитали Chopard защо са произвели такъв скъп часовник: goo.gl/IT7ORC, чиято цена е $26 милиона, те отговорили ``Because we can''. На демократите в САЩ днес им е много криво, защото им остават само 8 дни и няма как да променят този факт, because they can't. Все едно жена ти да роди момиче, а ти, недоволен, да си мислиш, че може да се промени на момче. Такава демонстрация, като тази с грозната нигерийка е толкова модно събитие, колкото е любезност да извадиш нож, когато трима дангалака с недвусмислени намерения те приклещят в ъгъла на училищния двор. Не ни избрахте кандидата отвъд голямата локва, на път сте към Брекзит-а, либералният ЕС е пред разпад с разните му там холандски ван-незнамквиси, френски льопеновци и италиански бепегрилита, но ние, местният Хелзинкски комитет, сме тук и ви подаваме нарочно натъртен знак, та да го забележите. Because we can. Най-малкото все още we can. Като за последно. И по плакати ще ви се плезим, докато ви заливаме с глупости, които сме обявили за наука, за да си знаете мястото и да не си мислите, че може да промените нещо. И малкото кученце обаче и то така лае и плаши големите. Някои големи даже за миг се спират да се подивят на гледката. После всичко замира. Мутрягата продължава да си се пъчи с питбула, а какичката с кученцето запристъпя към стълбите на подлеза, на път към супера, който затваря скоро.

#8 Harry 09.01.2017 в 11:23:05

Авторът наистина не е разбрал, толерастията и политкоректността преминават на ново ниво - Мис Хелзинки не е избор на красиво момиче, защото красивите хора са обида за грозните, създава се ново "потиснато малцинство", това на грозните, извинявам се, "грозните" е политически некоректно, , не знам как да нарека политически коректно грозните жени, но това ново политическо неомарксическо малцинство ще бъде включено в либералната световна революция.

#9 KingoftheROAD 09.01.2017 в 11:25:46

Едната май е мулатка ве братчед. Иначе да има хубави негърки. Сега обаче върхът на политкоректността ще бъде Нигерия, Камерун, Зимбабве, Конго, Кения, Танганайка и тн. да си изберат бели мацки тип Мерилин Монро или Кейт Ъптън да речем за съответните им миски, или мисиз. Мислиш ли, че там няма да има и по-голяма лавина от спам и коментари по темата? а и по-битер от нас.

#10 theo 09.01.2017 в 11:36:11

Кинг, бъркаш нещата. Политкоректността е нещо, което само бялата раса е длъжна да проявява към останалите "потиснати" раси. Така че това, което казваш, никога няма да се случи.

#12 Nikkor 09.01.2017 в 12:43:15

Как шъ не е убава ве? Яаааа погледнете снимка номер 7.

#13 explorer 09.01.2017 в 13:08:41

Не знам защо липсва просвета в областт а на т.нар. политкоретност, но в кратце, това е възможност да се даде шанс на малцинствата в западните общества, да получат нещичко. Причината е, че в глобален план въпросните малцинства, са мнозинство, а т.нар. "бяла раса" застарява и шанса да бъде подчинена със сила нараства с всяка година. Политкоректността е клапан за изпускане на напрежението, който ако не даде желания ефект, не ми се мисли....вероятно ни чака нещо като описаното във филма "Среднощен експрес".

#15 KingoftheROAD 09.01.2017 в 14:28:54

На мен пък на снимка номер три най-много ми аресва. Църна, та църна. А как ве негЪрити, негърка на бял мъж не дааат. А виж бяла кака си умират.

#17 cheung 09.01.2017 в 14:55:11

По-добре да беше спечелил тайландски травестит - те са по-хубави.

#18 cheung 09.01.2017 в 14:55:50

Иначе красива черна жена е например Бионсе или Ванеса Уилямс.

#19 maznislav 09.01.2017 в 15:09:48

Като не ви харесва у лево и това е. Ебаси всеки муньо с интернет се изяваява като съдник на всичко.

#21 Дракон с кисело зеле 09.01.2017 в 16:44:56

@_@ Прилича на сестрата на Харамбе. Толкова ли нямаше някоя красива цветнокожа, егати?

#22 Dox 09.01.2017 в 17:44:47

А защо въобще трябва да има такива конкурси? Тази дълбоко набивана в главите ни още от малки, концепция за "Намбър Уан", в зряла възраст вече е на подсъзнателно ниво и вече я приемаме като даденост. Като нещо неотменимо. Коя е най-красивата жена в света, в България или в Монголия е невероятно тъп въпрос, защото отговорът му е изцяло субективен. Едно е да се излъчи най-високия от 100-на мъже или жени, съвсем друго е да се определи коя е най-красивата. За това, ако все пак много ни се ще да има такива конкурси, тогава би следвало да се провеждат всяка година около 7 милиарда такива и тогава няма да има недоволни. И ще бъда много горд, ако Уебкафе отрази резултатите от конкурса "Мис Докс 2017", примерно , където журито няма да е друг, а именно Докса. Но ако го направи, тогава ще трябва да отрази резултатите от още 7 милиарда такива конкурси. Е, поне ще имат работа Та, мислил съм си много пъти, че именно концепцията "Намбър Уан" е нещото, което оказва едно от най-пагубните въздействия върху човешкото същество. Направо може да го съсипе - първо психически, а след това и физически. Аз, например, на два пъти много тежко преживях това, че за мис "свят"не беше избрана тази, която харесвах и това ме накара да се чувствам дискриминиран Но на кого му пука .... Тези конкурси ще продължат и за напред, разбира се. В противен случай определени парични потоци ще пресъхнат. Или пък ще променят посоката си. А това вече не би било приемливо.

Новините

Най-четените