Братовчедът на Стивън Джерард не бил напускал стаята си от 4 дни, Ливърпул го държал против волята му

Представителите на Боби Дънкън – братовчед на клубната легенда Стивън Джерард, обвиниха Ливърпул в това, че го задържат против волята му.

Действията на клуба са повлияли в негативен аспект на психологическото състояние на таланта, в резултат на което Дънкан не бил излизал от стаята си през последните четири дни.

От екипа на тийнейджъра обвиняват лично спортния директор Майкъл Едуардс за това, че не е одобрил трансфер на Дънкан далеч от „Анфийлд“.

Фиорентина и Нордзеланд са се интересували от младока, предлагайки сезон под наем, след което и постоянен трансфер, но от Ливърпул са отказали.

Самият Дънкан е искал да напусне „Анфийлд“ и е бил готов да замине за Флоренция, но мърсисайдци са искали да го задържат.

Ето какво се казва в изявлението на представителите на 18-годишният Дънкан, разпространено от агента му Сейф Руби:

„През последните няколко седмици се казаха много неща за бъдещето на Боби Дънкан в Ливърпул. Но днес (сряда – б.а.) действията на спортния директор Майкъл Едуардс преляха чашата.

Няколко месеца преди края на миналия сезон Боби на няколко пъти се среща с хора от висишите етажи на клуба, включително и директора на школата Алекс Ингълторп.

Боби ясно заяви, че иска да напусне Ливърпул по различни причини, и Алекс поиска да изслуша оферти. Но нито един отбор не бе готов да плати трансферна сума за играч, който няма опит в мъжкия футбол и който бе купен през миналото лято за 200 хиляди паунда.

Затова успяхме да намерим няколко отбора, които бяха готови да вземат Боби под наем с опция за закупуването му за суми от 1,5 милиона паунда и нагоре. Това би била страхотна възвращаемост за играч, който никога няма да играе за първия отбор на Ливърпул и който сам не иска да остава там.

Но клубът и Майкъл Едуардс бяха категорични, че подобна сделка няма как да се осъществи.

Тогава заработихме още по-усилено, за да намерим оферти не само за период под наем, но и за задължителна опция за откупуване при изиграни пет мача като титуляр и с по-висока трансферна цена.

Но нека оставим всичко това настрана. Истинската причина защо Боби пропусна мача на отбора до 23 г. (срещу Саутхемптън – б.а.) в понеделник е, защото има сериозни психологически проблеми, които бяха причинени от стреса в клуба. Стрес от това, че му беше казано, че може да си тръгне, но след това го принудиха да остане.

Заплатата му е изключително ниска, а и влезе в последния сезон от договора си, който от Ливърпул ясно заявиха, че няма да бъде удължен.

Боби не е излизал от стаята си от четири дни заради всичко това. Той никога няма да се завърне в Ливърпул, а основното притеснение на всички сега е свързано с психологическото и физическото му здраве.

Шефовете в Ливърпул не показаха никаква загриженост към състоянието му, дори го заплашиха да го накажат и да го накарат да остане в клуба до януари, за да му дадат урок.

Подобно поведение не отива на клуб от ранга на Ливърпул, клуб с толкова богата история и с клубна икона като Стивън Джерард, който се пада и братовчед на Боби.

Тъжно е, че на клуб като Ливърпул може да му се размине за психическия тормоз, който може да провали живота на младеж като Боби.

Едно нещо е сигурно – той никога няма да се върне отново там. Взима толкова малко пари, че никаква глоба от страна на клуба няма шанс да го върне.

Единственото важно в момента е здравето на футболиста, което беше игнорирано от Майкъл Едуардс заради собствения му инат. Моля се никой млад играч да не бъде третиран по същия начин.“

Новините

Най-четените