Най-големите приятелства във футбола

Това е един наистина разтърсващ спомен. Разплаканите Жозе Моуриньо и Марко Матераци и раздялата им след финала на Шампионската лига през 2010 г.

Интер победи Байерн с 2:0 на "Сантяго Бернабеу", което бе и последният мач на португалеца начело на "нерадзурите".

"Ще ти се обадя", каза Жозе, след което потегли с отделна от клубния автобус кола, но след секунди досущ като в любовен сериал, лимузината спря.

Специалния се върна зад ъгъла, където Матераци стоеше до автобуса на новите европейски шампиони, прегърна бранителя и също започна да плаче.

Почти 6 години по-късно това остава един от най-нагледните примери за приятелствата в съвременния футбол.

Често Моуриньо е споделял, че обича играчите му да го възприемат като баща. Разбира се, че с трудния му характер не винаги му се получава и остави врагове както в Реал, така и след напускането си на Челси преди няколко седмици.

Но докато отношенията на наставника с играчите са доста по-деликатни и има много фактори, които да ги превърнат от приятели във врагове, при самите играчи не е така.

Въднъж приятели - приятели завинаги! Това важи за много от героите на зеления терен.

Футболните пътища на Шаби Алонсо и Стивън Джерард се разделиха още преди споменатия случай между Моуриньо и Матераци, но бившият испански национал не пропуска да спомене, че Стиви Джи е "герой", "легенда" и "незаменим приятел". Чувствата са взаимни. Бъдете сигурни.

А знаете ли, че има един футболист, който следва Златан като сянка? Бяха заедно в Аякс, Интер и Барса, а сега са в ПСЖ. Разбира се - свързва ги неразделна дружба.

Вижте в галерията някои от най-големите приятелства между футболни звезди.

Новините

Най-четените