Армагедон идва с бирата

Бири всякакви има по света, но титлата за най-алкохолно пиво е само една. Дори и да ви привличат по-градусовите варианти на пенливата течност, продуктът на една шотландска пивоварна доста ще ви изненада - със 65% съдържание на алкохол.

Това "постижение" на пивоварната индустрия си приписва шотландският производител Brewmeister. Както подобава, най-алкохолната бира е наречена "Армагедон". Съвсем отделен въпрос е дали може да се пие, тъй като е почти в полутечно състояние.

Опияняващият микс е съставен от малц, пшеница, овес и изворна вода от зелените хълмове на Шотландия.

По-любопитна е специалната технология на студена ферментация, при която изкуствено температурата драстично се понижава. Така става възможно отделянето на най-високото алкохолно съдържание.

Производителят признава, че ефектът от "Армагедон" е подобен на внезапен удар. Предлага се само в бутилки от 330 милилитра. Препоръката е следната - пийте я като скъпо уиски.

Течността в една бутилка "Армагедон" е по-опияняваща от уиски и бренди, което я прави и по-скъпа. Цената й е 80 британски лири или 130 долара.

Бирената индустрия отдавна се надпреварва в създаването на по-силни и по-силни продукти.
Отново в Шотландия е произведена първата изненадващо силна бира - с 32% съдържание на алкохол. След това германците отвръщат на удара с "Schorschbock" (40%).

#1 Meteora 26.10.2012 в 13:13:40

Бирата е второто по значение откритие на човечеството, след парната машина!

#2 Блуждаещ читател 26.10.2012 в 20:46:25

След виното. Парната машина се е появила и изчезнала в рамките на няма и 2века Сегашните деца дори не са виждали на живо парна машина, но смучат здраво бира и вино.

#3 buba-2 27.10.2012 в 00:52:43

бе не е баш така. само методъите на погряване на водата са се променили

Новините

Най-четените