Можехме да минем и без тези абсурдни изобретения през годината...

2018-а беше абсурдна година от гледна точка на иновации и изобретения. Илон Мъск си изпрати колата в Космоса, а след това помоли в Twitter някой да го закара до офиса... понеже няма кола.

Марк Зукърбърг се поизпоти на въпросите на американския Конгрес доколко социалната му мрежа може да опази потребителите си.

Лондон си измисли как да посрещне подобаващо Тръмп със собствена иновация под формата на огромен надуваем балон.

В областта на изобретенията, които могат да влязат във всеки дом (или почти всеки), също не липсваха любопитни абсурди. Отсега трябва да ви предупредим, че продуктите в този материал едва ли могат да бъдат намерени в България.

А и не сме убедени, че на някого в страната му се дават десетки левове за ластичка за коса или наръч пръчки. Не сме и сигурни, че някой изпитва особено влечение да си говори с микровълновата си печка, най-малкото защото ще го е страх да не го вземат за луд.

В галерията ще видите 8 от изобретенията на 2018-а, без които спойко можем да минем.

#1 vV 01.01.2019 в 05:01:48

Колко интересно. Това лято специално си купих iPhone SE, защото е малък, удобен и при това напълно функционален селфон, за да разделя работата, която си върша със Samsung-а Galaxy Note8 (например, покрай другото, имам Microsoft Word на него и го ползвам, за да си пиша статиите портативно), от телефонните обаждания. T-Mobile, който ми е операторът тук, е направил така, че, ако някой те търси, всичко което си работиш на гелъксито отива на кино и превключва най-безсърдечно на телефонния разговор. Това досадно ли е или да? Обаче, изведнъж чета тук, че да имаш малък телефон за компаньон към големия, моля ви се, било изобретение и то абсурдно, без което съм можел да мина. Ха! Мани другото, ами се оказва, че съм бил изобретател, без дори да го подозирам. Go figure.

#2 deaf 01.01.2019 в 08:22:59

Колега, на практика единият телефон го ползваш (само) като компютър/пишеща машина. Така че нямаш два телефона...

#3 vV 01.01.2019 в 08:41:54

T-Mobile е проблемът. Него няма как да изключиш на гелъксито, за да не ти се пречка, когато си работиш. Иначе, и на гелъксито, и на се-то си говориш по вайбъра чудесно. Даже в общия случай предпочитам вайбъра и на двете (не могат обаче да те търсят от обикновен телефон, който не ти е в списъка), защото е по-качествен звукът. Иначе, на малкия, понеже има и дейта от Т-Mobile, си преглеждам разни работи из нета. Колкото до пишещата машина, това е обаче гениална микро-пишеща машинка с всички особености на уърда (без редактора за формули), която ти превръща ръкописното драскане в печатно с непостижима точност. Епълът може само да му диша праха. Даже и iPad Pro-то с писалката, дето е незаменим в други случаи, не може да го стигне. Пък и тръгни да отваряш капаци на лаптопи по улицата, когато ти се пръкне мисъл.

#4 sim4o 01.01.2019 в 15:48:06

Eйпъл не са се сетили за всичко ..

Новините

Най-четените