Eлате, нови суфражетки*...

Квота за жени в мениджмънта! Това наложи Франция със закон и даже я определи - 40 процента.

Съвършено обидно. Ако е път към равнопоставянето, звучи просто идиотски. Нещо като в заведението за бели, където вече милостиво се допускат и черни. Нали жената е негърът на света...

Откъдето и да го погледнеш, звучи така, сякаш се търси извинение и оправдание за несъвършените иначе жени, които работодателите от немай къде ще назначават за шефове и мениджъри. "Те не стават, ама какво да се прави, нали ЕС иска да работим за равенството на половете, затова..."

Жените във Франция да целуват ръка на Краля-слънце. Ето за това Бог е създал първо Адам, за да може да има някой, който да взема решения кога, как и по какъв начин жените да влизат където и да е...

Ами която жена си е поставила за цел, тя ще си стигне поста. Просто защото истинската пазарна икономика ще я изтласка там, където се търси човек, който може да прави успешен бизнес, пари и акционерите да пляскат с ръце на дивидентите, а бордът - на бонусите.

Ако не се справя, просто бордът ще я изхвърли в момента, в който касичките почнат да дрънчат на празно.

Подобен закон е съкрушителен по отношение на равноправието и най-добре самите жени във Франция да поискат отмяната му. Дълбоко обиден е. Значи излиза, че ако на даден конкурс например за определен пост се явят петима мъже и една жена, то тя ще бъде предпочетена поради недостиг на слаб пол във фирмата. Така че, ура, печели - заради квотата, не заради моженето си. Каква дискриминация на останалите способни (мъже) и колко тъп социален инженеринг.

Вмененото със закон задължение да те назначат на работа по полов признак е като да си курва по съвместителство. Нещо като смисъла, влаган често и у нас, и по света: "Вземам те за секретарка, ама нали се сещаш всъщност за какво те назначавам..." Дори този подход е по-честен към жената, която получава работата и е наясно със секс-услугите, с които ще се разплаща.

Май са нужни нови суфражетки. Този път не за да извоюват право на жените да гласуват и да бъдат избирани... А за да съборят квотите за жени, представени като джендър-подход. Или в мотивационното писмо за назначаване на работа ще пише: "Моля да бъда третирана като мъж..."

*Благодарение на движението на суфражетките (от англ. suffrage - избирателно право) един куп жени по света дължим избирателните си права. Изглежда е крайно време да се появят нови суфражетки, които да ни отърват от непоисканите ни "права"...

#1 MacAllister 14.01.2011 в 17:26:01

Още едно потвърждение за призрака на масовото изпростяване в Европейската политика. Уважавам жените прекалено много, за да бъда кавалер повече от необходимото по обективни причини (все пак разлика между половете има). От личния си опит не мога да кажа дали единия пол е по-тъп от другия, въпреки че определени разлики в психологическата нагласа има, но пък и качеството на разумните същества се определя от това доколко могат да впрегнат това, което им дава природата в юздите на ума. а в това ако имам упреци те определено не са разпределни количествено по полов признак. Това, за да не каже някой, че имам предубеждения, а ето това което се случва във Франция е сериозен повод да се замислим дали не ни е наистина нужна дискримнация, но по друг признак - чиновнически и политически.

#3 edin slep 16.01.2011 в 15:37:59

В случай, че това е ход, с който се стремят да запушат устите и да дискредитират феминистките заради прекомерните им и неоснователни искания - браво на елисейското джудже! Когато някоя кака ревне, че не получава достатъчно, защото е жена, а не защото я мързи да учи и да се развива разказвам вица за белия хетеросексуален мъж, когото уволнили. Долу политическата коректност ,писна ни от хленчещи жени, педерасти, а и от тъмно зелените по българските крайни квартали!

#4 ivorad 16.01.2011 в 15:47:02

Аууууу, след огромния брой съвети към мъжете, явно е дошъл редът на френските жени. Горките. Кво да се прави - криза в жанра, а на дамите им се съветва назидателно и туй-то....

#5 stg 16.01.2011 в 20:19:58

рано или късно щеше да се стигне до тук с толерирането на феминизма и призива че мъже и жени са еднакви, не не са еднакви, което не значи че жените са лоши а мъжете добри а значи че за определени неща единия пол се справя като цяло по добре а за други другия, но явно някой не приема нормалната конкуренция и се измислят квоти вратички и прочие

#6 boris 17.01.2011 в 12:16:27

Не знам дали подобен закон е обиден или не и дали е справедлив или не, но той ясно показва, че европейският начин на мислене съвсем скоро ще претърпи, дълго чаканата промяна. Щом установеният обществен ред и начин на мислене започне да се нуждае от "дървен крак" за да не се клати от вътрешна противоречивост -значи че се запасявайте с храна в мазето и чакайте революция. Преди век думи като свобода, права и толерантност са били зов за промяна - днес са повод за страхове и причинители на абсурди. Това не касае специално феминизма, говоря за европейската "толерантност" в най-общият смисъл. Целият проблем идва от там, че до ден днешен никой не е измислил как обществените нагласи да могат да се "бутнат" от единият край, така че "общественото махало" да се спре в центъра и да застане в някаква равновесна точка където нищо да не е в излишък или недостатъчно. Хората сменят разбиранията си, обаче, именно като махало на часовник - те винаги се мятат от една крайност в друга. Да имат малцинствата права е хубаво нещо, но като се реши да имат, се губи мяра и се стига го такива абсурдни привилегии, че в главите на "мнозинството", съвсем резонно започват да се въртят мисли за газовите камери и лагерите на ужаса от преди 80 години. И после - защо се възраждал в Европа фашизма. Ми ще се зароди и антифеминизъм, ако се продължава така - правата са даване на равни възможности за постигане на нещо, а не външно уравняване на постигнатото. Браво на едновремешните суфражетки, помнете тяхното героично дело, светлите им убеждения, но помнете и че да вървиш само в една, била тя и някога права линия, не е еволюция. А когато нечии убеждения претърпяват еволюция - знаете какво ги сполетява.

#7 aezakmi 18.01.2011 в 07:29:43

Вие оставете това, но в Англия дори използват пола за определяне на пътния данък - мъжете до 25 години плащат двойно повече от жените. Това е чиста дискриминация спрямо мъжете и сексизъм. Защо аз да плащам повече, като карам добре и в нормата, заради това, че някои пишлеменца се състезават по улиците и носят славата на безрасъдни шофьори?

#8 aezakmi 18.01.2011 в 07:30:35

Да не забравяме и сексизмът в Швеция - там мъжете плащат "мъжки данък", само защото са се родили мъже. Такава идиотия е завладяла Европа, че колкото по-скоро ЕС поддаде, толкова по-добре!

#9 aezakmi 18.01.2011 в 08:13:58

Миранда, самото споменаване на думите мъж и жена си е сексизъм, разликите между половете трябва да се стопят, а с такива статии не виждам как ще стане.

#10 aezakmi 18.01.2011 в 08:55:02

Съвременните жени съвсем сте се чалнали: ------------------------------------------- Mimi от 17 януари 2011 | 23:51 Здравейте, наскоро преди един месец ме пуснаха от затвора. За какво бях влязла ли? Ами в училище ми се подиграваха и реших да им го върна тъпкано на бала. На бала бяхме в една малка дискотека в нашия средно голям град. Не бях планирала нищо - имах възможност и се възползвах и подпалих дискотеката. Вярвате или не никой не умря и слава богу, иначе щеше да ми тежи на съвестта. Но заради всичките години на унижения си струваше риска. Сега моите бивши вече съученици са по-добри хора и не се подиграват на никого. Един съвет към готините пичове и мацки - внимавайте как се държите с по-малко готините от вас, защото един ден ще си отмъстят и тогава ще ви се прииска да не сте се раждали. Да, никой не умря при пожара, обаче готините пичове и мацки от тогава сега имат белези от изгаряния и изглеждат по-зле от мен. Сега аз им се смея и подигравам заради белезите.

#11 aezakmi 18.01.2011 в 09:09:29

Мургава ти е главата, която е куха. Ти за много вървежен ли се мислиш бе, кретен? Мислиш си че имаш истински приятели ли, не, те са с теб само за да имат достъп до кучките с които ходиш и заради парите ти.

Новините

Най-четените