Усещане за мъж

Усещане за мъж. Това ми идва от коментарите на един определен индивид, който пише разни работи в някои форуми. Умняга е и (даже) ми е все едно дали е милионер - на една вълна сме. Бих го черпила едно питие. Just because... Само да успея да го измъкна от хралупата му.

Да не съм се влюбила? Не, в листата на чакащите съм. Най-точната дума е заинтригувана. Но и това си е мое личностно постижение. Не се е случвало от твърде дълго време. Пълна идиотщина е, че става точно в Интернет.

В нета има много корабокрушенци. Наясно съм. Но той все пак, може би, надявам се, не плува на отломките (си). Прилича - по думите си - на мъж, който може да погледне от птичи поглед. Ей така си представям моя човек - мъж, който е в състояние да се извиси с някоя глава над останалите мижитурки.  

Интелектуална фехтовка? Защо не, стига да го иска с жена - и няма нужда от предпазители на рапирите. Явно и двамата споделяме прозрението на един от Балтимор (той знае кой), че демокрацията е... worship of Jackals by Jackasses. Казано е за американската, аз го вярвам за българската, а непознатият от нета (все още) не знам с коя точно го идентифицира...

Да усетиш някого по този начин е като да се разминеш с мъж по улицата и за части от секундата да разбереш от оня кон, който бяга из прерията на подсъзнанието ти, че това е твоят човек. А ти даже здравей не можеш да му кажеш. Ако някой/някоя го е правил/правила, да ми каже как става.   

Нищо, че говори твърде много за моя вкус. Но това, което казва, е точно по моя вкус. На една вълна сме. Четем, явно, едни и същи, или почти едни и същи неща. Не съм сигурна, но нищо чудно да се окаже, че и някъде се засичат и музикалните ни вкусове...

Ужас! Вече почнах да говоря в множествено число - за нас, а ние сме си просто аз и той. Той не ме познава - и аз не го познавам.

Но явно жените с развинтена фантазия надграждаме над думите - и от думите, цял един човек.    

Не е от хейтърите. В тази категория слагам всички ония Гадни Бели мъже. Ефтиняците - с ф, абсолютно и безусловно. Което на първо четене означава, че контролира комплексите си и не се изкушава да ги пусне на воля дори под анонимността на ника.

Този е бруталист. "Позитивист". По какво разбирам ли? Поклонник е на Спенсър - очевидно е наясно с познаваемия свят (на явленията), на мен ми е интересно непознаваемото в него. Той в себе си. Иначе бих поспорила относно "дарвинизма", приложен по отношение на обществата - че оцеляват само най-приспособените.

Май е завладян от тезата за супериорите. Превъзходството на едни над други - във всичките му форми. Хм, осъзнато или просто силно его?   

Може ли по думите да разпознаеш силуета на човека зад тях? Колко думи ти трябват? Профайлърите сигурно знаят. Както и гениите в Google - нали нашите браузъри им се изповядват като пред психоаналитик.  

Възможно е, напълно е възможно да си е една проекция.

А мен лично ме интересува четвъртото му измерение... 

#1 Art Pepper 20.08.2010 в 16:40:05

Четвъртото измерение или камъка който превъща олово в злато и открива чужди милси? Защо всички ние (дори и аз нямам имунитет срещу това явление) търсим вълшебното хапче, магическата пиратка която трябва да глътнеш или запалиш за да се озовеш в друг - свят, където АЗ съм Креаторът, Повелителят? Там, в този свят всеки ме познава и всеки иска да е с мен.

#3 Профилът е закрит 20.08.2010 в 19:42:10

Момиче- или не знаеш какво искаш или не знаеш какво търсиш. Ключовата фраза е- НЕ ЗНАЕШ! Толкова си скована от страховете и предубежденията си, че не може да се порадваш на живота... ей така те усещам аз. Усещане за обърквация!

#4 Viki 20.08.2010 в 22:32:57

You are a dreamer! Може би не трябва да се меся в случая, защото и аз често съм същата, но мислиш повече отколкото трябва. Излез от нета и от тези филми и си живей т.нар. истински живот. Защото в един миг ще се окаже, че си пропуснала реалното в гонене на въобръжаеми обекти (не, че ти го пожелавам)

#5 BAT_VANKO 21.08.2010 в 00:41:21

Горката! Ама ти си много дзле бе момиче! От всичките ти ..."творби" лъха невероятно на болезнена нужда от секс! Няма да се учудя, ако този лелеян индивид, който така добре пише /според сценария ти/ не си пак ти - под друг псевдоним! Това май се наричаше "Раздвоение на личноста"! Я ходи се прегледай при тия доктори, дето са специалисти по тая част!

#6 Iennin 21.08.2010 в 13:17:04

Asen Kirilov. Абсолютно съгласен, няма такова нещо като ама той добре пишел, той се извисявал на една глава(не прочетох целия материал). Миризмата е в основата. Мен моята жена, без изобщо да я познавам, ми каза точно три думи и след тях вече знаех че ще съм с нея докато съм жив на тази земя. Нито съм чел какво е писала, нито съм и се възхищавал,а и тя на мен.

#7 mumu 21.08.2010 в 14:39:20

Доста критики си отнесе и донякъде са прави, но така е като си имала смелостта да си признаеш нещо тоооолкова романтично, че чак не можем да го оценим. Що все пак не се пробваш с този пич? Вече си позволи да си поразголиш душата, така че какво толкова? Разочарованията все пак са по-кратки от живота и няма какво толкова да изгубиш.

#8 MayaNik 21.08.2010 в 16:55:57

Миранда, прекрасно си описала гъделичкащото чувство на (интернет) влюбването. Напоследък все по-лесно и пълнокръвно опознаваме хората, когато удобно са се разположили зад никнейма си, отколкото при живите и нерядко неловки срещи за опипване на почвата. В това вълче време повечето от нас свенливо драскат по повърхността, когато се гледат очи в очи, а когато имаш за основа едно качествено онлайн запознаване, нещата после са много по-разчупени и имате шанс наистина да се опознаете пълноценно. Със статията си успя да ме убедиш, че и двамата сте дълбоки и интересни хора и, дори и да не изживеете романтична любов, поне няма нищо да загубите от контактите си, тъкмо обратното.

#9 ot4eto 22.08.2010 в 11:30:55

Очакваме болезнено-разочароващата среща с четвъртото измерение. Или пък, защо не...

#10 pc 24.08.2010 в 08:58:22

Малко е да кажа, че ти се възхищавам, Миранда... Ти си от онази рядка категория индивиди, които наричам ЖЕНИ. Жени с главни букви. Те познават себе си и не се страхуват от емоциите си. Те могат директно да заявят желанията си, защото са ги дефинирали еднозначно. Те знаят, че мигът е този, който решава всичко. И нищо не се повтаря... Никога, или поне по същият начин. Приемам, трудно е да си ЖЕНА, и все пак има представители на мъжкия пол, които харесват ЖЕНИТЕ. Без да ги идентифицират с каквито и да е крепежни елементи. Дано тази мисъл ти помага.

#11 GHOST 29.08.2010 в 11:55:17

Ако някой от вас се питат защо пада раждаемостта в страната, тази статия е един добър отговор на въпроса ... Едно време философите бяха само мъже. Когато жените започнаха да философстват и да използват куп купешки думи, химера стана не само секса но и любовта. Нима се свършило прането и нуждата от готвене ?

Новините

Най-четените