Британските депутати отново отхвърлиха алтернативите за Брекзит

Британските депутати отново отхвърлиха предложенията за следващи стъпки около оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз.

Камарата на общините, долната камара на британския парламент, гласува по четири алтернативи на сделката за напускане, предложена от Тереза Мей. Нито една от тях обаче не събра гласовете на мнозинството.

На косъм беше отхвърлено предложението за постоянен митнически съюз с Европейския съюз като част от всяка сделка за Брекзит. То получи подкрепата на 273 депутати, но срещу него гласуваха други 276.

Предстои Мей да проведе среща с кабинета си, за да реши какво да прави и дали отново да предложи сделката си за Брекзит на депутатите, съобщава BBC. До моментът планът на Мей е бил отхвърлян три пъти.

Великобритания има време до 12 април, за да поиска по-дълга отсрочка от Европейския съюз или да го напусне без сделка.

#1 оник 02.04.2019 в 11:12:48

Къде е карикатурата с котарака Саймън която е на страницата със списъка на всички новини ? оправете го,моля!

#2 оник 02.04.2019 в 11:20:07

Колкото и да е абсурно всичко свързано с Брекзит за мен друго е важно и постоянно ми се набива в очите и главата. Именно как функционира една истинаска демокрация, но акцента не е в думата демокрация, как функционира една държава където закона и правото са на почит и традицията се уважава.§ Боже, колко ми се иска поне малко да заприличаме на англичаните в това отношенние, пък нека нни се смеят и вземат на подбив за това , че сме такива каквито сме!

#3 deowin 02.04.2019 в 17:20:52

На мен пък много ми хареса заглавната страница на The Guardian от миналата седмица, когато британският парламент гласува върху списък от 8 опции за Brexit, при което всяка една от тези 8 опции се оказа с повече гласове "против", отколкото "за": https://img2.thejournal.ie/inline/4564442/original/

#4 оник 03.04.2019 в 11:59:49

Много често човек не знае какво иска....тези в британския парламент поне, може би, знаят какво Не искат! No No No No

Новините

Най-четените