25 филма, които да следим около Кан 2015

Миналата седмица дойде вълнуващата новина, че премиерата на "Лудият Макс: пътят на яростта" ще е в Кан тази година.

Въодушевлението бе поукротено само от уговорките, че: 1) той ще бъде показан извън конкурсната програма и 2) ще бъде показан ден преди световния си дебют.

Какви други заглавия да очакваме на фестивала, на който миналата година дебютираха филми като "Левиатан", "Звездни карти", "Два дни и една нощ", "Мамо", "Изгубената река", "Залата на Джими", "Г-н Търнър" и извън официалния фестивал, в палатка на плажа - "Добре дошли в Ню Йорк".

Ето какво се знае: няма да участва "Аве, Цезар!", тъй като братя Коен заедно председателстват журито тази година. Също така се предполага, че Suffragette (Мерил Стрийп в ролята на Емелин Панкхърст) ще остане за Венеция или Торонто, като се има предвид планираната дата на премиерата през октомври.

Надявахме се първият филм на любимката на Кан Андреа Арнолд, заснет в Америка, ще е готов, но сега това изглежда съмнително. Същото важи и за Кристи Пую, който още снима, и за Цзя Чжанке.

Вижте в галерията 25 заглавия, които се надяваме да бъдат оповестени през оставащия месец, преди Кан да стартира на 13 май.

Новините

Най-четените