Истинските геройства - филмите за реални спасителни операции

Едва ли ще бъдете особено изненадани - историята за спасяването на 12-те момчета и техният футболен треньор от наводнена пещера в Тайланд най-вероятно ще се превърне във филм много скоро.

Компанията "Pure Flix Entertainment" се опитва да си осигури правата за филмиране на спасителната операция.

Идеята за филмиране на историята е на един от партньорите във филмовата компания - Майкъл Скот, който живее в Тайланд, и през последните 4 дни е бил сред доброволците. "Не мога да съм по-развълнуван; тази история значи толкова много за мен. Да видиш всичката тази смелост в пещерата и след това да видиш как измъкват всяко от момчетата беше наистина докосващо събитие", коментира Скот.

Той има и личен мотив да екранизира историята - съпругата му е израснала със серж. Саман Кунан - един от доброволците, който загина на 6 юли.

"Pure Flix" вече са започнали преговори с актьори, сценаристи и инвеститори, с които да си партнират за евентуалния филм. Интерес са проявили и от тайландски компании. Целта е да се получи филм, който да вдъхнови милиони души с историята за това как "целият свят се обединява, за да спаси 13 души, блокирани в пещера" на границата с Китай.

Това няма да е първият път, в който Холивуд се опитва да пресъздаде на големия екран истинска спасителна операция.

През годините има редица опити за екранизирането на "трогващи истински истории", в които най-често американски войници измъкват хора от опасни ситуации. И тъй като публиката трябва да си тръгне щастлива, резултатът почти винаги е успешен.

В нашата галерия можете да видите някои от тези филми, за да планирате една "базирана на истинска история" филмова вечер.

Новините

Най-четените