Няма да има компютризирана принцеса Лея

Актрисата Кари Фишър няма да се "завърне" като дигитален образ в следващите филми от поредицата "Междузвездни войни". Продуцентите от "Лукасфилм" отхвърлиха слуховете, че след внезапната й смърт в края на 2016 година прицеса Лея ще бъде върната на екран с помощта на технологиите.

„Лукасфилм" няма планове да пресъздава дигитално ролята на Кари Фишър" като принцеса Лея. Преди смъртта си през декември, Фишър вече е заснела всички сцени за следващата част на „Междузвездни войни", която трябва да е готова до края на годината.

Очакваше се тя да участва и в „Епизод IX", сценарият за който е в процес на създаване. Очаква се филмът да бъде на екран през 2019 година.

Продуцентите от "Лукасфилм" посочват, че „Междузвездни войни: Епизод VIII" е последният с участието на Фишър, допълвайки, че покойната актриса винаги е бъде част от компанията.

„Тя беше нашата прицеса, нашият генерал и най-важното - наш приятел. Все още скърбим за загубата й. Почитаме паметта й и наследството на прицеса Лея, и винаги ще се стремим да отдаваме уважението си към всичко, което тя даде на „Междузвездни войни", посочват от компанията.

Фишър участва в четири от филмите на междузвездната поредица, включително в „Междузвездни войни: Силата се пробужда" от 2015 година.

На 23 декември тя беше хоспитализирана и почина дни по-късно от сърдечен арест. На следващия ден си отиде и майка й - актрисата Деби Рейнолдс.

Двете бяха погребани заедно преди седмица.

 

Новините

Най-четените