Цветанов: Палежите на коли не са политически обвързани

Не може категорично да се каже, че има връзка между палежите на коли в столични квартали през последните дни и платените паркинги, коментира по Дарик радио министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той заяви, че няма връзка и между собствениците на пострадалите коли, нито може да става дума за война между застрахователните компании.

През последния месец повече от 20 автомобила в столицата изгоряха след умишлени палежи. Почеркът при всички случаи до сега бил един и същ - колите се заливат с бензин на предния капак и след това се запалват

Министърът отказа да влезе в детайли по третата версия засега, че случаите са дело на един или повече пиромани.

Попитан дали е възможно палежите да са политически обвързани – на фона на общото напрежение у нас, нарочно да се създава напрежение по още една линия, министърът отговори: “Би могло да се прави подобна версия, но аз повече го отдавам на интерпретации, отколкото да е нещо в тази посока".

Вчера стана известно, че има задържани по случая, които обаче после са били освободени. Цветанов съобщи, че тази нощ не е имало палежи на автомобили.  

Агенция "Фокус" обаче съобщи за изгорял автомобил около 3 часа на ул. "Суходолска", като се позова на пресцентъра на МВР. Автомобилът е БМВ 740 е изгорял напълно в резулатт на умишлен палеж. Агенцията цитира експерти от пожарната, според които този случай няма връзка с останалите палежи на автомобили в София.

#1 Оня Дето Го Трият 03.12.2011 в 13:15:53

Един пироман ходи и пали... Представям си го като зъл клоун с червен нос, който прави пакости и после стои зад ъгъла на блока да се смее истерично Но това не е нищо, изчакайте новогодишната вечер да видите колко пиромани ще се покажат на прозорците

#2 iii_krv 04.12.2011 в 08:37:58

Art Pepper | 02.12.2011 12:06 Паленето на коли в София е перформанс на концептуален художник!

#3 Оня Дето Го Трият 05.12.2011 в 08:35:11

А цирка продължава и тази нощ...Люлин Да се готвят и другите квартали....

Новините

Най-четените