Земеделският министър иска среща на ЕС заради санкциите на Москва

Служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев поиска свикване на извънредно заседание на Европейския съвет по земеделие и рибарство (AGRIFISH). Официалното искане е изпрателно до италианския земеделсски министър Маурицио Мартина, който е и ротационен президент на съвета.

Грудев иска да бъдат обсъдени санкциите, наложени от Русия за внос на земеделска продукция от сраните-членки на ЕС, както и вариантите за компенсиране на производителите, които ще бъдат засегнати от забраната. Това се отнася до вноса в Русия на плодове, зеленчуци, месо, месни продукти, риба и други стоки.

Грудев очаква единна позиция на Европейския съюз, както и предприемането на бързи и адекватни мерки, които да защитят производителите. Ембаргото от страна на Русия ще се отрази негативно както на българските производители, така и на европейското земеделие като цяло, казва служебният министър. Към неговите искания се присъединиха и земеделските министри от Чехия, Полша, Австрия, Финландия, Белгия и Естония.

#1 goni 10.08.2014 в 16:01:42

Абе,то добре земеделския министър! Ама що си трае министъра на отбраната! Нищо тайно! Трябва да си плащаме! Ама,ние не сме свикнали! Между другото-поляците и румънците,дето разпалиха огъня и се надяваха да вадят кестените от огъня с чужди ръце,ще платят най-много! Пък друг път-пак да си играят с огъня! Ама и големите батковци! Бива ли така! Да лъжат малките деца!

Новините

Най-четените