С пацифизъм ли ще победим Ислямска държава?

За да избегне обвиненията, че отново налага авторитарен контрол върху Европа - макар и с икономически средства, които се засилиха във връзка с кризата в Гърция, както и за да обслужи за пореден път определени свои исторически комплекси, официална Германия взема самостоятелно важни решения, които ще имат драматично въздействие върху целия европейски континент.

Приемайки стотици хиляди бежанци в жест на човешка солидарност с техните страдания, Германия и нейният канцлер Ангела Меркел не споменават нито дума за това по какъв начин могат да бъдат решени дълбоките проблеми на Близкия изток, които са в основата на набиращия скорост многомилионен екзодус по посока на Европа.

С пацифизъм ли ще победим Ислямска държава?

С илюзорни стратегии за "демократизация" ли ще спрем хаоса, завладяващ тази част на света след свалянето на авторитарните режими от предходната епоха?

На фона на респектиращата хуманитарна акция на германското правителство да приеме 800 000 бежанци обаче започнаха поредица от спекулации за това как може да се изградят санитарни зони с бежански поселища "в периферията" на Евросъюза" (Саркози).

Тези многозначителни подхвърляния се правят на фона на мощна пропагандна кампания на левите либерали в Европа, които обвиняват в ксенофобия и расизъм всеки, осмелил се да зададе практичните въпроси на деня.

Колко голяма вълна бежанци ни очаква?

Колко ще продължи всичко това?

Какво трябва да се направи, за да се реши проблема в дълбочина?

По отношение на тези въпроси Германия и останалите основни европейски сили мълчат.

Това е мълчалив и успешен опит за отказ от лидерство зад фасадата на милосърдието, което ние ВСИЧКИ дължим на бежанците.

Впрочем, голяма част от настоящата бежанска вълна не идва от зоните на войната, а от Турция - от страната, която през последните две години подслони няколко милиона бежанци и неколкократно повтаряше, че харчи за тях милиарди долари/евро.

От Берлин и Париж нямаше реакция. Днес може би сме свидетели на ответна реакция на Анкара на тази дълго продължила незаинтересованост в основните европейски столици за цената, която се плаща за бежанците.

Без да се калкулира цената на разрухата, жестокостта на палачите - ислямисти и страданията на милиони хора, невъзмутимо оставени да се гърчат в ръцете им - след като международната общност допусна и асистира хаоса в техния дом.

* Коментарът на Огнян Минчев е публикуван в профила му Facebook.

#1 Iennin 07.09.2015 в 22:32:19

Този човек беше нормален, к'во му стана и той припатка. Аз живей в Германия и следя нещата, никой не е казал, че Германия ще приеме 800 000 бежанци. На 800 000 се оценяват да бъдат молбите за азул. Толкова хора ще кандидатстват за убежище. Оценките са че около 35-40% от молбите ще бъдат уважени това прави около 300 000 бежанци за тази година. Това за Германия е предизвикателство но те ще се справят. Не ги мисли Огнянчо. Не знам какъв пацифизъм, те гони, но тази или предната година беше не помня, Германия достави оръжие на кюрдите в северен Ирак и изпрати около 100 човека да ги обучава, мисля че още е в лауф това. Тоя Огнян Минчев беше интелигентен човек к'во му стана? Явно твърде дълго се застоя в България.

#2 Iennin 07.09.2015 в 22:49:00

Огнянчо ти беше умно момче, к'во стана с тебе бе човек. Ти преса четеш ли, говоря ти за ди Цайт Ди Велт, Хората на дълго и на широко обясниха нещата как стоят. Първо войната в Сирия е от 5 години вече, бежанците от Сирия 5 години чакаха нещата да се оправят. Те вече не вярват че Сирия ще се оправи в близките 20-30 години затова тръгнаха. Профила на сирийски бежанец е семейство от средната класа, което продава всичко което е за продаване и тръгва, взема парите и тръгва. Това важи и за Ирак. И като си мюсюлманин не ти е приятно да колят и бесят около теб, говоря за т.н. ИД. Нещата не са сложни изискват малко мозъчно усилие, Другите бежанци от Африка, Афганистан и т.н. Това са млади мъже на около 20-25 години изпращат ги тях защото те имат най-голям шанс да уцелят, да стигнат нормален свят, да започнат работа и да издърпат другите. Това ще продължи доста време, но в края на краищата ще бъде за добро за Германия. Тук политиците мислят едно две поколения напред. 1) ще има евтина работна ръка, ще може да се конкурира Китай, това ще донесе икономически ползи за цялото общество. 2) Германия ще се утвърди като хуманно общество, все повече ще се забравят Хитлер, и Германската култура ще се разпространява по света. Ако не е бил Хитлер, сега по света нямаше да се говори английски а немски. С това което Германия сега прави, си гарантира световно културно господство. Вие това няма как да го разберете.

#3 Iennin 07.09.2015 в 22:59:25

Нещата са доста сложни, хората в нормалната преса ти го казват какво е. От една страна трябва да се детронира Асад, от друга без него идва ИД. Трябва да започне процес на реформация а исляма, само че това трае в най добрия случай 50, а най вероятно около 100 години, хората го написаха в пресата това. Не е сложно чети бе човек. Мюсюлманите само сами могат да разрешат проблема си, това е най вече техен проблем. Те затова се опитват да организират войска от мюсюлмани срещу ИД защото, тръгнат ли САЩ или ЕС. Ще стане още по-зле, веднага ще ревнат от ИД, видите ли християните ни нападат. Уж си доцент Огнянчо елементарни неща не знаеш, и се излагащ като кифладжия.

#5 dedo adji 08.09.2015 в 01:06:21

Абе Ленин. Ти съвсем по Троцки го подкара, бе. Колкото по-зле, толкова по-добре. По-добре, ама за кого? Съветска власт ли искаш в Германия или хитлеристка, което е едно и също. Хаосът и разрухата, които ще докарат имигрантите на Германия могат да доведат само до това. Тия, дето гледали поколения напред и искали евтина работна ръка да погледнат 2-3 поколения назад какво им докара евтината турска работна ръка. В Хамбург и Франкфурт се издигат минарета и от тях гърмят високоговорители. Още 800 000 и ще се въведе шериат. В Англия вече има шериатски съдилища. А ИД не може да се унищожи от мюсюлманите, щото не щат. Опъва им се само Асад, но него го притискат САЩ и Израел и подкрепяната от тях опозиция. Турция може да я изтрие от лицето на земята, но и тя не ще. Турската армия е голяма, добре въоръжена и надъхана, ама надъхана с ислям и пантюркизъм. Дай данни какво и колко оръжие доставя Германия на кюрдите, в тях ни е надеждата.

Новините

Най-четените