А едни хора ще строят върху дюни, които не са дюни

... Като адвокат го казвам - съществуващото в момента законодателство в Република България не устройва и всеки, който дори малко разбира какво се случва.

Защото: една камара директиви не са транспонирани; сегашният ЗУТ (Закон за устройството на територията) създава възможности за заобикаляне на определени процедури; редица закони са в директна колизия едни с други; позволява се прехвърляне на отговорност за определени разрешения и т.н., и т.н.

Формално погледнато, има редица съдебни решения, в които буквата на закона е спазена. Съмнявам се обаче, че ще ти хареса крайния резултат, след постановяването им. 

Така едни хора сега ще строят върху едни дюни, които не са дюни. Иначе битката за дюните уж беше спечелена.

Говорим си сега за плажа на Карадере, а от 2008 г. едни други фирми имат инвестиционни намерения за Бостан тарла* (не са нашите инвеститори клас А, други фирми) и част от делата в момента са в съда. Да не стане пак да е спазен законът, а да се окажем със строителство точно там, където изобщо не бива...

*Местността Бостан тарла се намира в землището на село Кичево, Варненска област.

#2 sim4o 28.03.2014 в 10:23:17

А на Цеко кумецо, нали уж го спряхме, да не строи върху дюните?? ..

#3 John Smith 28.03.2014 в 11:10:52

Бърза вода и големи пари , трудно се спират...все си намират пролука

#4 NannyOgg 28.03.2014 в 14:31:09

Лека поправка за Бостан тарла - не местност Бостан тарла в с. Кичево, а Бостан тарла /или Бостантарла, наименованието се среща и по двата начина/ в землището на с. Горица, община Бяла, на 3-4 км от Карадере е.

Новините

Най-четените