Руски агенти ли?! Глупости, помисли си Щирлиц...

Мнозина смятат, че България е една сравнително опасна държава и не са далеч от истината - трябва само да си пуснеш новините, за да се убедиш. Катастрофи, инциденти, болести, антиваксъри...

Доста от българите намират утеха в ракията и салатката, но се оказа, че и последното не е особено безопасно. Салатата имаме предвид, ракията никой не смее да я закача, че ще стане гражданска война.

Според прокуратурата през 2015-а бизнесменът Емилиян Гебрев е бил отровен с хлорпирифос - инсектицид за борба с вредителите.

Въпросният хлорпирифос бил открит в кафето и, забележете, в салатата от рукола, които Гебрев е консумирал.

Затова да знаете - повече никаква рукола. И без това е гадна и горчива. И никакво кафе.

Само ракия, кебапчета, кюфтета и пържоли, не сме чули за някого, отровен с пържоли. За всеки случай спрете и киноата, годжи берито, чиата. Яйца не се консумират от миналата година, защото тогава стана ясно, че в тях има фипронил, нали помните?

Гебрев видя прилика между новичок и хлорпирифос, а главният прокурор Сотир Цацаров призна, че агент Федотов с истинско име Сергеев е бил три пъти в България.

Федотов/ Сергеев е заподозрян, че е съучастник в аферата "Скрипал", само че информацията, че е бил у нас, не впечатли почти никого, освен пряко намесените в събитията лица. Руснак в България е традиция, не новост.

Руски агенти ли?! Глупости, помисли си Щирлиц...

Като заговорихме за агенти, тази седмица и Българската православна църква също регистрира повишено внимание към себе си, уви, не с нещо положително.

Позицията на Светия синод относно Националната стратегия за детето накара мнозина да разсъждават полезни ли са шамарите, възпитателни ли са ритниците, убийство ли е абортът, грях ли са детските градини и т.н. После се оказа, че мнението не било на Синода, а било на ловчанския митрополит Гавраил. Искрено и лично. Неадекватно, но все пак искрено и лично.

Всяко чудо за три дни, са казали хората. Тази максима не се отнася единствено за ремонтните дейности в София като например строежа на столичното метро. Влакове вече има, линия - няма. Пускането на третия метродиаметър и то само в отсечката ул. "Граф Игнатиев" - ж.к. "Красно село" се очаква през октомври.

Предвид, че в момента всичко около бъдещата спирка в "Красно село" повече напомня на военна Кербала, най-вероятно жителите на иначе китния квартал ще очакват първия влак с бъклица, дрян и дюнери от "Фантазията".

Докато центърът на София копае връзката си с южните квартали, скрепихме топъл съюз с братска Венецуела, уютно подплатен с пачки.

Не държавен, разбира се, президентът настоява за пълен неутралитет. Което и негово интервю да си пуснете от последните дни, все това ще чуете. Българийо, моя малка Швейцария!

И докато папата отговаряше на писмото на Мадуро със "Seen", в една българска банка се намериха едни 60 млн. евро. "Скромните" средства са с произход от Петролната компания на Венецуела.

От банката, приютила парите, отрекоха да имат преки отношения с трезори в Латинска Америка. Това е изненадващо, очаквахме някой да излезе и да каже "Е, въртим едни пари, нищо сериозно, просто бизнес...". Щеше да е забележително!

И като говорим за банки, в Деня на майстора маскиран мъж ограбил банков клон в София. Явно са му отказали потребителски кредит, та човекът решил да се самообслужи.

За целта нахлул рано сутринта около първото за деня кафе и заплашил с оръжие. За по-красноречиво имал и лютив спрей.

В крайна сметка акцията му се е оказала сравнително успешна - тръгнал си с десетина хиляди лева да се почерпи и, най-вероятно, да си плати бързите кредити, които е натрупал покрай и след празниците. Клик-клик-клик и отново е в играта.

И ние така посрещаме почивните дни на стари години. Не с бързи кредити. С клик-клик-клик и... то станало понеделник...

#1 vikki 16.02.2019 в 10:13:23

Аха да превъртя венецуелските долари в шведски крони (SЕК) И ЛОШИТЕ американци ме пернаха през ръцете, рече си един неутрален селски дето има да връща...

#2 dedo adji 16.02.2019 в 11:03:31

Много си падаш по тия шведски крони, бе вели. Кажи къде е кярът, та и аз да превъртя малко долари, не венецуелски боливари. С венецуелските долари и евра няма да стане. ДОБРИТЕ евро атлантици са блокирали всички венецуелски авоари в евро атлантическите банки и Венецуела не може да си купи храни и лекарства. Затова ДОБРИТЕ им пращат хуманитарна помощ 2 камиона тоалетна хартия, друг твой любим артикул. Банани си имат, не като нас.

#3 Kenny McCоrmick 16.02.2019 в 11:32:32

Дедо, на 15-то число ли превеждат парите по картите, че си се активизирал така?

#4 gymstar 16.02.2019 в 11:50:17

Хахахаха русофилите плачкат като напикан хлапак в пясъчник. Лошите атлантици , тъпите американци , джендърите европейци взели , че съсипали хубавата държава Венецуела. И защо? Е така , за кеф ? Ами нали Русия я освободи Венецуела от американско робство? Роспетрол се разпорежда с нефта на Венецуела. Защо закъса така държавицата? Ама банките запорирали сметките на Мадурко и той не може да даде парички на приятелчетата. Ами какво правят всемогъщите путьовци - на путин прислугата? Внешторгбанк какво се спотайва , тази могъща като съвецкия съюз банка? Да финансира Мадурко. Защо го оставят на американци и европейци да го мачкат? Явно всичко що бъде "освободено" от мужиците няма късмет да живее харашо. Даже и да си Венецуела с най-големите петролни запаси на света .

#5 dedo adji 16.02.2019 в 11:57:29

Що, бе кенче, ти ще откажеш ли да направиш някой удар на борсата, особено ако имаш insider knowledge, каквото викито намеква за шведските крони. Пенсията ми я превеждат на 7-8 число, но аз не чакам само на нея.

#6 vikki 16.02.2019 в 17:18:22

Абе, дядо сталинист - роден в гр. Сталин, де, прочети едно-две заглавия, преди да се изказваш като Матросов на амбразурата - "Десетки милиони ДОЛАРИ от Венецуела в Инвестбанк" и т.н. ДОЛАРИ - СВЕТОВНИ ПАРИ, А НЕ ИНФЛАЦИОННИ боливари или жанвиденови левове!То бива, бива ама толкоз мошно приклякане, направо Йотова надмина... Аре, жив и здрав и внимавай с отчета, ти си си знаеш пред кого...

#7 dedo adji 16.02.2019 в 18:42:21

Чел съм ги, вели, ама във Венецуела явно не се чели и не знаят кой командва в България. Сега, като им блокират и тях, да видим с какво ще купуват тоалетна хартия. И да не си мислиш, че тая хуманитарна помощ е гратис. Нъц. Тя се пише кредит и лихвите вече текат. Ама ти излезе много стиснат, не казваш далаверата със шведските крони.

#8 vikki 16.02.2019 в 19:57:13

Дядо Сталин, от едноименния град, не си наблягал на политикономията и явно другарката на ЗКП-чето се е застъпила за теб. И може би се е казвала Величка, та ти в унес "Вели, Вели". Пък за шведските крони, пак чети заглавията "България избра 16" и един селски има да връща...

#9 dedo adji 16.02.2019 в 21:17:15

Вели ефенди, по политикономия имах 6 в института. Извинявай, ако съм ти объркал името, но вели е единственото турско име, за което се сещам, не съм добър в майчиния ти език. А вики е галено за момичета. Четох и, че България избрала 16. Не българия го избра. Единственият човек по върховете, който разбира от самолети не го избра. Избра го физкултурникът. Не за шведски крони а за по-солидна валута. А ти чете ли, че твоят султан ердоган е нарекъл Мадуро "брат"? Не е хубаво да се цепиш от ана ватан ефендимис, какво ще каже ходжата, ами мюфтията?

#11 gymstar 17.02.2019 в 01:29:42

Бароне , не можах много добре да се ориентирам накъде тече мисълта ти. Имам чувството , че и ти не си много наясно , но да оставим това то не е лесно. По-лесно ми е на мен защото ако някой объркан , горящ от желание за изява путинов фен ми каже , че въздишам по американското ще му отговоря , че да наистина е така защото аз обичам да слушам Рей Чарлс , Арета Франклин , КИС , Чикаго , Игълс , Криидънс , Металика , Рейдж Агайнст Дъ Машиин, Нирвана , Алис ин Чейнс, Боб Дилън , Елвис Пресли , ББ Кинг , Луис Армстронг....да чета Кен Киси , Джоузеф Хелър , Селинджър....да гледам филми на Копола , на Сержо Леоне , на Спилбърг .... Харесвам китарите Фендер и Гибсън ....мога да продължа още много. Но русофилът как ще обясни трепета който го обзема когато стане въпрос за ширака страна мая радная. Като само на Майкъл Джексън творчеството е по-голямо от целия шоу бизнес на Съвецкия съюз , а Междузвездни войни са по-голяма продукция от цялото поизводство на Мосфилм? Хайде дедо Бароне обясни това - по какво въздишаш ти и обясни и какво става във Венецуела ! Та даже и могъщата Русия не може да ги спаси !

#12 dedo adji 17.02.2019 в 06:32:34

Лекенце от фитнеса, когато аз вкарвах контрабандно книги и гранмофонни плочи от запад и нелегални записи на Висоцки от съюза ти си опикавал пелените. Сега и баба знае да лае срещу Русия, а навремето такива като тебе пълнеха салоните на фестивала Ален мак и ръкоплещеха по митингите на Анджела Дейвис и Луис Курвалан.

#13 deaf 17.02.2019 в 07:44:41

Дедо, не знам дали знаеш,но Висоцки отричаше комунистическата власт в СССР. А бе направо дисидент си беше. Та какъв пример искаше да дадеш с Висоцки?!

#14 vikki 17.02.2019 в 08:12:36

Дядо Сталин, от едноименния град, пак изби рибата. Ние те броим за морски вълк, а ти - някое пършиво МЕИ, като сетне другарката на политпома те е уредила да скочиш зад борда. Колкото до оня дето най разбирал от самолети - не се излагай - той бърка "Юрофайтър" с "Рафал", на какъвто го возиха във Франция. Пък за антропонимията - не се захващай на тези години, просто чети заглавията (онези по-едрите букви), а при нужда си води и записки (знаеш "който пише, два пъти чете", "то сляпото окато прави" и др.)

#15 vikki 17.02.2019 в 08:19:47

gymstar, БРИЛЯНТЕН коментар, ама пропусна Франк Синатра. Е, комунягите ще скочат "мафиот", туй-онуй, но как да го сравниш с Йосиф Кобзон или Мослин Могиумаев?

#17 GETI 17.02.2019 в 09:33:37

Ред глупости тон тъпотиии. Някой си ял гъби и се натровил, ама по това време в България имало руски туристи и следователно е отровен с новичок! А какво общо има новичок с руснаците е въпрос на който отговор няма. Оказа се, че се произвежда там, където са отровени Скрипалите, но пак руснаците са виновни! В една българска банка има пари на чужда компания, като нито банката нито чуждата компания са нарушили какъвто и да е закон или правило. Проблема е, че компанията е венецуелска, а банката българска - американците плачат за венезуелски пари в български ръце! От което следва, че имат венецуелската петролна компания за своя, с всичките нейни активи. И са ядосани, че още преди да е станала официално тяхна, някъв балкански цървул неофициално я търмъчи. А българските служби бездействат. За което хамериканският амбасадор бие чембери на българския истаблишмънт.Как така, без разрешението на "световния джандар" някаква си банка ще оперира с парите на венецуелска компания? По долу сме и от африканските страни, бивши колонии. А какви ибрикчии имаме в политиката и журналистиката - се вижда от тая статия.. и не само. Пари от продажба на петрол, използвани за покупка на храни, се обявяват от едни миндили за мръсни. И тукашните идеологизирани сороси скачат в тяхна защита. Сигурно добре захлебват. * На Геренова съм и прочел стотици коментари с антибългарско фекалолеене...сега наведена измекярски по обичая си, пръска л*йна от високо... Congratulations!!!! И пет коментара за тоя пасквил са много.

Новините

Най-четените