Как сър Алекс изтръгнал диамантена обеца от ухото на играч от Клас 92

Сър Алекс Фъргюсън бе безмилостен към своеволията на футболистите по време на кариерата си начело на Манчестър Юнайтед – нещо, което са усещали дори редица звезди, сред които и Дейвид Бекъм.

Подобно отношение получаваха всички – от най-добрите до най-малките таланти, както разказва бившият защитник на „червените дяволи“ Джон О‘Кейн.

О‘Кейн, който е част от иконичния Клас ’92, заедно с Пол Скоулс, Райън Гигс и Дейвид Бекъм, разказа интересна история за това как Фъргюсън е изтръгнал от ухото му диамантена обеца, с която се появил един ден на тренировъчната база.

„Бях на 18 и реших, че е добра идея да си сложа диамантена обеца. Получавахме доста добри пари за тогава. Ако трябва да бъда точен – по 200 паунда на седмица. Това бяха доста пари за членовете на Клас ’92 по онова време, разказа О‘Кейн пред SportBible и продължи:

Отидох на тренировка и както си вървях на Скалата (името на тренировъчната база на Юнайтед – б.а.), обецата ми сигурно е блеснала от слънцето. Най-вероятно, сър Алекс я е видял и веднага ме извика в офиса си.

Стреснах се и се опитах да се спомня дали не съм направил пак нещо, защото не бях от кротките момчета. Но мисля, че той харесваше това мое качество.

В офиса му той ми каза: „Какво, по дяволите, е това на ухото ти?“ Аз отговорих: „Какво имаш предвид, шефе?“ Цялото му лице почервеня и я изтръгна от ухото ми.

Каза, че няма начин никой тук да носи подобно нещо. Фъргюсън виждаше всичко. Нищо не можеше да му убегне.“

Новините

Най-четените