8 страхотни конзолни игри, които със закъснение можем да изиграем на компютъра си

Ако решите да се отдадете на гейминга като хоби, практически първият избор, който трябва да направите, е на каква платформа ще играете.

Както компютрите, така и конзолите имат своите предимства, едно от които са ексклузивните игри - заглавия, които не може да играете на друга платформа.

Но как да решите проблема? Една от алтернативите на този избор е възможността игрите да излизат и за други платформи, освен за тази, за която са разработени първоначално. Процесът е известен като портване и най-общо означава пренаписването на даден софтуер, така че той да работи на друга система.

Портването се смята за възможно решение тогава, когато разходите по трансформирането са по-ниски, отколкото биха били разходите по създаването на тотално нов продукт. Търсейки нов пазар и аудитория за своите игри, много компании прибягват към портването на свои конзолни заглавия за компютър (РС). В началото този процес е особено труден, тъй като сериозната разлика в хардуерната архитектура на конзолите и персоналния компютър води до проблеми с геймплея и съвместимостта.

Днес обаче все по-често виждаме РС портове, и то на отдавна излезли конзолни заглавия.

Макар и със закъснение, те дават достъп на PC геймърите до непознати до момента игри - а по-старите заглавия всъщност могат да бъдат изненадващо скромни откъм системни изисквания.

Вижте няколко порта на качествени конзолни игри, които вече може да играете на PC и които биха тръгнали и на сравнително скромни геймърски компютри.

Новините

Най-четените