Десетилетието на Меси и Роналдо: Кой от двамата велики постигна повече за тези 10 години

Лионел Меси и Кристиано Роналдо бяха на върха на футбола през отиващото си десетилетие.

Годините от 2010-а до 2019-а ще бъдат запомнени с голямото съперничество между тези гиганти, чиято съдба определи да владеят терените по едно и също време.

Подобно футболно съперничество между две величия, наслаждаващи се едновременно на най-силните си години, няма аналог в историята. Техните фенове до безкрай ще ги противопоставят, сравняват и анализират, а за неутралните ценители остава радостта да бъдат свидетели на техните огромни постижения и триумфи.

Това десетилетие за Меси и Роналдо приключи, тъй като те изиграха последните си мачове за годината. Аржентинецът завърши позитивно с гол и убедителна победа на Барселона с 4:1 над Алавес.

За Роналдо настроението е съвсем различно, след като той загуби първия си финал от 6 г. насам, а Лацио надви Ювентус с 3:1 за Суперкупата на Италия.

Като цяло, двамата постигнаха толкова много за тези години, че трябва да измине доста време, преди успехите им да бъдат напълно оценени.

Но финалът на десетилетието е време за обобщения и в галерията може да видите кой измежду Меси и Роналдо постигна повече от 2010 г. досега.

#1 Ludgidiq 24.12.2019 в 23:07:38

Тия статистики бяха пълни с грешки!Меси 2 Шампионски лиги ли има или 4?5 Златни топки или 6??Роналдо 77 гола ли има или 90+ за Португалия??Вие наред ли сте?

#2 AlexTheEvil 25.12.2019 в 10:15:54

Лично за мен един футболист да бъде наистина голям трябва да се докаже в различни отобори. Гнома цъка в отборче дето е направено да играе за него докато Роналдо е печелил титили във 3 от 5-те най силни шампионата + успехите на национално ниво. Гнома цъка в отбор нареден да играе за него вижда се в мачовете за националния.

#3 Дарби 25.12.2019 в 13:15:43

Чувал съм различни коментари за Меси, като на един мой приятел, който казва, че той е най-великият футболист откакто съществува футбола, по-велик от Марадона и Пеле, взети заедно. Да, но що се касае до националния отбор, там няма никакви успехи. На три или четири световни първенства е кръгла нула. Докато Марадона може да има много отрицателни стойности и качества, но е световен шампион 1986-та и финалист на световното от 1990-та. Не виждам Меси кога ще стане световен шампион. Трябва да има гениални съотборници, които да играят за него, както е в Барселона.

Новините

Най-четените