Десетте клуба, които прибраха най-много от продажба на футболисти

През последните години трансферните прозорци се превърнаха в огромна атракция. Сделките между клубовете няма как да запълнят празнината в сърцата на запалянковците заради липсата на официални мачове на любимите им отбори, но, трябва да признаем, е много интересно.

Стана интересно да се говори за "трансферно домино" и да се търси връзка между някоя покупка (или продажба) и последвалите я събития. Нагледен бе примерът, който даде Атлетико Мадрид. Още от пролетта бе ясно, че Антоан Гризман напуска, а с точност до цент "дюшекчиите" вложиха сумата за световния шампион за един от най-ярките таланти на световния футбол.

Ако нещата се развият по план, само след година-две Атлетико може да го продаде за двойно повече. Просто е от клубовете, които през последното десетилетие възхищават с трансферната си политика. А давали ли сте си сметка кой как продаваше и колко влязоха в клубните каси от изходящи трансфери от лятото на 2010-а насам.

Вижте в галерията топ 10 на клубовете, които заработиха най-много от трансфери. Числата, а и някои от отборите, със сигурност, ще ви учудят.

Новините

Най-четените