Мишел Платини: В Англия ще затягат коланите

Президентът на УЕФА Мишел Платини отново предупреди клубовете от английската Висша лига, че нямат избор и ще трябва приемат правилата за финансов феърплей, които европейската футболна централа смята да наложи.

Платини заяви това по време на семинара, организиран от италианската футболна асоциация в Коверчано.

Според Платини, клубовете, които редовно завършват годината с огромни загуби няма да изкарат дълго според новите правила на УЕФА и предположи, че британските отбори, които в последните години харчат най-много ще имат сериозни проблеми.

"В момента футболът живее по правила, които нямат нищо общо с нормалната икономика и житейската логика - обясни французинът. - Правилата на финансовия феърплей са максимално прости: не можеш да харчиш повече отколкото можеш да си позволиш.

"Няма как да приемем годишни загуби от 1,2 милиарда евро за нещо нормално. Дори и на президентите, чиито клубове харчат много им писна от това пилеене на пари и аз вече говорих с тях по тази тема.

"В Италия в всички са съгласни с новите правила, но по-трудната задача е да убедя собствениците на клубове в Англия. Там ще трябва да затегнат коланите, нямат избор."

Новините

Най-четените