Мъри срещу Надал на полуфинал в Париж

Анди Мъри успя да се класира на полуфиналите на „Ролан Гарос" малко преди мръкване в Париж, след като победи с 3:2 сета местната звезда Гаел Монфис. Мъри спечели лесно първите два сета с 6:4 и 6:1, но след загуби следващите два с 4:6 и 1:6 и едва в петата част наложи категорично волята си - 6:0 и място в Топ 4 във френската столица.

Мъри ще срещне осемкратния шампион на „Ролан Гарос" Рафаел Надал, като това ще е повторение на полуфинала между двамата, игран през 2011.

Надал се справи на четвъртфиналите със своя сънародник Давид Ферер с 4:6, 6:4, 6:0 и 6:1.

В мача срещу Монфис Мъри успя да извади от равновесие французина, който не игра достатъчно стабилно, но в средата на мача шотландеца получи схващане, а и силите му започнаха да недостигат, което позволи на Монфис да обърне хода на срещата.

Преди петия сет се наложи съдията Стефан Франсон да измери светлината на корта, а двамата тенисисти обявиха, че искат да продължат мача. В последната част Мъри заигра много по-силно и точно, а Монфис просто нямаше как да му се противопостави.

Мъри вече има победи в 14 от последните 16 петсетови мача и анализаторите отчетоха, че в момента той е сред най-стабилните психически тенисисти в света.

Ден по-рано Новак Джокович се справи с Милош Раонич 7:5, 7:6 (7:5) и 6:4 и също се класира на полуфиналите в преследване на първата си титла в Париж. Другият полуфиналист е латвиецът Ернестс Гулбис, който ще играе със сърбина.

Новините

Най-четените