Представиха Раул в Шалке

Испанската легенда Раул Гонсалес Бланко бе представен днес като нов футболист на Шалке на стадиона на клуба „Фелтинс Арена", след като подписа двугодишен договор с клуба.

33-годишният голмайстор за всички времена на Реал (Мадрид) и на Шампионската лига бе посрещнат съгласно традицията на отбора от Гелзенкирхен - като местен миньор му връчи въглищна буца.

Нападателят изказа благодарността си към привържениците на клуба за техния интерес към представянето му... „Искам да благодаря на феновете. За мен този ден е много специален, защото напуснах своя клуб след 16 години в него. Сега съм жаден за нови предизвикателства. Шалке и треньорът Феликс Магат имат голямо доверие в мен, а аз избрах този клуб, защото той има точно такива амбиции, на каквито съм свикнал", каза Раул.

„Решен съм да играя и да тренирам здраво. Надявам се, че следващите две години ще бъдат прекрасно преживяване. Искам да вкарам много голове, но по-важно е представянето на отбора, отколкото личните цели. Винаги съм вярвал в това през последните 16 години.

Въпреки че имаше още година от договора си с Реал (Мадрид), нападателят бе освободен без финансови претенции заради огромните си заслуги. На въпроса какво ще стане, ако Шалке се засече именно с „Кралския клуб" в Шампионската лига, Раул отговаря, че няма клауза в договора му, която да не му позволява да играе срещу бившия си отбор и че такъв евентуален мач би бил изключително специален за него.

В Шалке Гонсалес е отново съотборник с немския защитник Кристоф Метцелдер, който се приъедини по-рано това лято към отбора, след като договорът му с Реал изтече.

Най-вероятно Раул ще дебютира за „миньорите" още в събота в контролата с Хамбургер.

Новините

Най-четените