Опознай косата си, за да я обикнеш

Косата е изключително важен елемент от човешкото тяло, мода и изобщо съществуване. Защо иначе  хиляди мъже по света да страдат, че оплешивяват, а други хиляди жени да си слагат популярните екстеншъни? Защо би имало куизове от сорта на „Кой го прави по-добре - блондинките или брюнетките?" Косата е важен елемент от социалния живот на всеки човек, независимо колко неглиже се отнася понякога хората към нея.

Установено е, че косата допринася с близо 20% към първото впечатление, което човек оставя в околните. Почти толкова, колкото начинът, по който разположениета на чертите на лицето. Останалата част са невербалните жестове, мимиките, мирисът, позицията и балансът на тялото.

Човек, независимо дали е суетен или не, дали е мъж или жена, трябва да се грижи толкова добре за косата си, колкото и за останалите части на тялото си - като нокти, зъби и прочие. Както всячески се опитваме да се отървем от малките ненужни косъмчета по останалите части на тялото, така сме склонни да се мажем с какво ли не по главите, само и само да имаме по-красива и избуяла грива.

Не случайно от край време има момичета, които предпочитат дългокоси мъже и мъже, които харесват жена спрямо цвята на косата й.

Ето един любопитен факт, момчета - червените коси са най-рядко срещани, но генът им е адски силен и се предава по наследство. Така че, шансът да имате червенокоси деца, ако имате червенокоса жена е близо 60% до 70% - за справка, вижте Джулиан Мур.

Събрахме някои от най-любопитните факти за косата за вас, в случай,че някога ви се наложи да ги използвате.

 

Новините

Най-четените