По дрехите ще ги познаете: 25 от най-запомнящите се филмови рокли

Модата и филмите вървят ръка за ръка откакто свят светува, или поне откакто го има киното. Най-касовите филми често диктуват модата, друг път модата отразява епохата, за която и във която е правен филмът.

Когато става въпрос за любимите ни филми, вероятно всички си представяме и героите, и техните тоалети (или свалянето им) от любимите ни сцени.

Има обаче и продукции, които не сме гледали или пък не са ни харесали. Но не можем да забравим дадена рокля просто защото се върти навсякъде като гифове, мемета и какви ли не закачки в интернет.

Някои филмови рокли стават толкова разпознваеми, че дори и незаклети киномани могат да цитират от кой филм са и коя е актрисата, облечена в нея.

Други пък стават най-поръчваните модели на дадена марка или фенки карат дизайнерите си да направят пълно копие на любимия филмов тоалет. А редовно иконичните рокли се ползват за предрешаване на Хелоуин.

Пример за това са Шарън Стоун в "Първичен инстинкт", Джулия Робъртс в "Хубава жена", Кари Фишър в "Междузвездни войни", Кейт Уинслет в "Титаник" или Оливия Нютън-Джон и Дженифър Грей в "Брилянтин" и "Мръсни танци".

В галерията вижте 25 от най-запомнящите се филмови рокли.

Новините

Най-четените