Свински котлети на тиган с люта салца

Здравейте,

Ако не постите, ето нещо за чревоугодници и любители на пикантни храни.

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото.

Нарежете го на котлети с дебелина около 1.5 сантиметра и овкусете със сол и черен пипер.

Оставете да престои около 30 минути.

В сух тиган сложете лютите чушки и ги изпечете.

Свалете от котлона, покрийте с капак и оставете да се задушат за 10 минути.

В дълбока чиния смесете 3-4 с.л. брашно, стритата мащерка, черния пипер и сол.

Разбъркайте добре.

Обелете чушките, нарежете на ситно и прехвърлете в купа.

Добавете нарязаните на четири чери домати, лука, нарязан на тънки полумесеци и чесъна - на колелца.

Посолете, налейте зехтин и балсамов оцет и разбъркайте добре.

В тиган сгорещете парче масло и малко зехтин.

Оваляйте 2-3 котлета в брашнената смес и ги изпържете, докато се зачервят добре и хванат хубава хрупкава коричка.

Извадете котлетите с керамичен съд, поръсете с малко прясна мащерка и покрийте с алуминиево фолио.

Така месото ще почине, ще се запази крехко и топло до поднасянето.

Поднесете месото със салцата и препечен хляб.

Добър апетит.

 

Новините

Най-четените