Здравейте,
Това е една бърза рецепта, когато сте закъснели, а искате да си приготвите нещо вкусно.
Така се получи вчера и при мен.
Избрах сьомга, защото се готви бързо и лесно. За този вариант е хубаво да вземете по-"сухи" котлети.
Можете да приготвите рибата и на тиган скара.
Сосът е много лек и приятен и придава летен привкус на рибата.
Начин на приготвяне
Овкусете котлетите със сол и черен пипер.
В голям тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете от двете страни, докато се зачерви.
Прехвърлете в тавичка за печене и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути.
Пригответе сос за рибата. В същия тиган запържете нарязаните на тънки колелца лук и люта чушка.
Добавете нарязаните на четвъртинки чери домати, а след 3-4 минути - и каперсите.
Налейте виното. Посолете, подправете с черен пипер и изстискайте около 2-3 с.л. лимонов сок.
Сложете маслото и сметаната, разбъркайте добре и подправете със ситно нарязан копър.
За гарнитура сварете бял ориз, като в края на готвенето сложете малко пресен грах и около 20 г масло.
Добър апетит.