Здравейте,
Това е една бърза рецепта, когато сте закъснели, а искате да си приготвите нещо вкусно.
Така се получи вчера и при мен.
Избрах сьомга, защото се готви бързо и лесно. За този вариант е хубаво да вземете по-"сухи" котлети.
Можете да приготвите рибата и на тиган скара.
Сосът е много лек и приятен и придава летен привкус на рибата.
Начин на приготвяне
Овкусете котлетите със сол и черен пипер.
В голям тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете от двете страни, докато се зачерви.
Прехвърлете в тавичка за печене и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути.
Пригответе сос за рибата. В същия тиган запържете нарязаните на тънки колелца лук и люта чушка.
Добавете нарязаните на четвъртинки чери домати, а след 3-4 минути - и каперсите.
Налейте виното. Посолете, подправете с черен пипер и изстискайте около 2-3 с.л. лимонов сок.
Сложете маслото и сметаната, разбъркайте добре и подправете със ситно нарязан копър.
За гарнитура сварете бял ориз, като в края на готвенето сложете малко пресен грах и около 20 г масло.
Добър апетит.
бичкия, не е зле да напишеш точната рецепта, вкл. и кое кога и за колко се слага.
ето ви една елементарна рецепта от мене за котлети сьомга - котлети, подправки за риба, вкл. едни топчета, половин чаша вино - всичко това увито в алуминиеево фолио или пликове за печене - 15-20 минути при 150 градуса. не се изпича, по-скоро се задушава повече, отколкото изпича. накрая може 5 минути на 150 без покритие отгоре. има и една пица със сьомга филе. некой ако иска, ще спомена. :Д
a, da, може и малко зехтинец.
каперсито явно върви със сьомга, и риба,щото и в тая пица, за която споменах, има каперси... макар че стават доста солени след изпичане.