Здравейте,
Това е една класическа супа, много бърза за приготвяне - и страшно вкусна.
Почистването на спанака отнема най-много време в приготвянето на тази супа.
Начин на приготвяне
Почистете спанака и го измийте добре. Нарежете на ленти без да следите за размер. Нарежете лука и моркова на ситно и ги запържете за 4-5 минути в 3 с.л. загрят зехтин, като бъркате често.
Отделете 2-3 с.л. от спанака в купичка. Добавете спанака към зеленчуците, разбъркайте, за да се намасли добре и да омекне.
Налейте 1.2 литра вода и захлупете с капак. Добавете червения пипер и доматения сок, посолете и подправете с черен пипер.
Може да замените доматения сок с 2 с.л. доматено пюре. След завиране, намалете котлона и варете около 15 минути. Сложете фидето, което сте натрошили с ръка.
Използвайте хубаво, качествено фиде. Разбъркайте добре и варете още 5 минути.
Разбийте леко яйцата в купичка, заедно с 2 с.л. вода. Като бъркате непрекъснато супата, налейте яйцата на тънка струйка в горещата течност. Идеята е яйцата да се пресекат.
Бъркайте минута две, за да се сготвят и изключете котлона. Наситнете отделения спанак и го смесете с киселото мляко.
Посолете и разбъркайте добре. Поднесете супата с кисело мляко. Ако предпочитате, може и с оцет.
Добър апетит.