Предястие с пушена сьомга и крем сирене

Здравейте,

Бърза, лесна и много вкусна рецепта за предястие, лека вечеря или парти.

Начин на приготвяне

Разделете парчетата сьомга едно от друго и ги подредете в чинията за сервиване.

Добре е сьомгата да е нарязана на много тънко, но опакована няма как да се прецени.

Нашата не беше с идеалната дебелина на резените, но в никой случай не се отрази на вида и вкуса.

С белачка за зеленчуци нарежете краставицата на ленти.

Не режете от сърцевината със семки, защото е много водниста.

Разпределете лентите краставица между парчетата риба.

Може да завиете на колелца, а ако е по-дълга краставица, просто нагънете.

Сложете няколко тънки резена лимон.

В купичка смесете крем сиренето и сметаната. Разбъркайте добре, до получаването на гладка кремообразна смес без бучици.

Сложете зехтина, сока на половин лимон, ситно настъргана лимонова кора и подправете със сол и черен пипер.

Накрая добавете ситно нарязан див лук и разбъркайте.

С лъжичка разпределете сместа в платото и завършете с още малко лук.

Поднесете с хубав хляб.

Може да използвате франзела, чабата или френски селски хляб.

Еднакво вкусно е, който и да изберете. Поднесете с добре охладено бяло вино, другият правилен избор е водка, разбира се.

Добър апетит.

Новините

Най-четените