Заек със зеленчуци на фурна

Здравейте,

Заешкото месо е едно от най-леките меса. Става чудеснo печено от него, особено с рецептата, която ви предлагаме.

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции и поръсете с черен пипер и сол. Овкусете брашното с малко сол и черен пипер и оваляйте добре месото.

Запържете в сгорещена мазнина от всички страни до получаването на златиста коричка.

Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете нарязания на тънки полумесеци лук, нарязаните на колелца морков и праз и наситнената целина.

Ако има нужда, налейте още малко зехтин. Пържете не повече от 7-8 минути, като бъркате често, колкото зеленчуците да омекнат. Посолете и овкусете с черен пипер.

Пресипете сместа в купа и в същия съд запържете нарязаните на тънки филийки гъби.

Добавете и накиснатите в топла вода манатарки, заедно с водата.

Нарежете картофите на 4 по дължина и ги сложете на дъното на намаслен сън за печене. Отгоре изсипете гъбите, а върху тях подредете пласт от зеленчуците.

Между продуктите слагайте накъсана мащерка, магданоз, скилидки чесън и листа целина.

Отгоре подредете месото, сложете клонки мащерка и залейте с виното. Покрийте с капак или фолио.

Печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, а след това намалете на 200 градуса и печете още 50 минути.

Сложете доматения сок на котлона и след като заври, посолете, подправете с черен пипер, сложете 1 с.л. захар и червения пипер.

Оставете на котлона, докато се изпари около 1/3 от течността.

Махнете фолиото от месото и залейте със сгъстения доматен сок. Печете още около 30 минути.

Добър апетит.

#1 John Smith 18.09.2012 в 11:01:50

Манатарките да се махнат, несъвместими са със свежите зеленчуци и доминират в аромата.Праза също се маха и се увеличава лука. И 2-3 скалидки чесън.

Новините

Най-четените