Храната, която сме избрали за днес е пълна импровизация, но ни се получи доста добре и беше истинска наслада.
Консумирахме я с тосканско червено вино Nuovo Fiore от 2011, коeто изчезна доста бързо.
Ние приготвихме ястието на тиган и на фурна, но ако имате възможност да го приготвите със зеленчуци на скара и запечете месото в пещ, ще се получи още по-добре.
Начин на приготвяне:
Разрежете месото на две парчета по дължина и начукайте всяко до около 1/2 см дебелина.
Загрейте 2 с. л. зехтин и малко парче масло и запържете месото за по 5 минути от всяка страна, колкото да го запечатате.
Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете нарязаните на колелца лук и чесън за 2-3 минути. Налейте виното и разбъркайте.
В блендер натрошете хляба на едри трохи, посолете, подправете с черен пипер и добавете пресния риган. Получената смес изсипете в тигана при лука и чесъна разбъркайте добре. Оставете на котлона за 2-3 минути и извадете в купичка.
В тигана налейте малко зехтин и запържете нарязания на колелца патладжан.
В тавичка за печене налейте малко зехтин, сложете месото, а отгоре разпределете хлебната смес равномерно. Притиснете леко, покрийте с патладжана и подредете нарязаните на тънки колелца домати. Завършете с моцарелата и печете около 20 минути в предварително загрята до 230 градуса фурна.
Извадете от фурната, оставете ястието за 15 минути и сервирайте.
Наздраве и добър апетит!