Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Телешки шницели с паста от сушени домати и чесън

Телешки шницели с паста от сушени домати и чесън Снимка: Стоян Георгиев
Телешки шницели с паста от сушени домати и чесън Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Откриваме седмицата с една добра рецепта за вкусна храна.

Разбира се, има доста подправки, за да стане ароматно ястието.

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го подсушете. Нарежете на парчета според порциите и начукайте леко, колкото да изтъните и да разкъсате мускулните вланка.

Поръсете с черен пипер и оставете за 15 минути.

В блендер смесете доматите, чесъна, ригана и мащерката, налейте около 50 мл зехтин и смелете на еднородна смес.

Може да добавите още зехтин до желаната гъстота, но сместа не трябва да е прекалено течна. Посолете и подправете с черен пипер.

В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и запържете месото за 30 секунди от всяка страна.

Загрейте подсолена вода за пастата.

Подредете месото върху намаслена хартия за печене и върху всяко парче разстелете на тънък слой от доматената паста. Отгоре разпределете соса от запържването на месото.

Половината домати оставете за овкусяване на папарделето.

Разпределете нарязаната на тънки резени моцарела върху парчетата месо и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 10 минути - или докато моцарелата се разтопи и зачерви.

През това време сложете пастата да се свари - според инструкциите на опаковката.

В голям тиган или друг подходящ съд загрейте 3-4 с.л. зехтин, сложете доматената паста и разбъркайте за около минута, колкото да се загрее и да се освободят ароматите на съставките.

Веднага изсипете сварената и отцедена паста (може да оставите малко от водата), разбъркайте енергично, така че цялата паста да се намасли и овкуси, добавете още малко зехтин и свалете от котлона.

Сервирайте месото върху канапе от пастата.

Добър апетит.

 

Най-четените