Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Печени яйца с домати и чорисо

Печени яйца с домати и чорисо Снимка: Стоян Георгиев
Печени яйца с домати и чорисо Снимка: Стоян Георгиев
Печени яйца с домати и чорисо Снимка: Стоян Георгиев
Печени яйца с домати и чорисо Снимка: Стоян Георгиев
Печени яйца с домати и чорисо Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Тази вкусна измишльотина я направихме за кратко време.

Идеална е, когато сте се прибрали гладни и искате да си сготвите нещо бързо.

Начин на приготвяне

Нарежете измитата тиквичка на едри кубчета без да я белите.

Чорисото нарежете на тънки колелца, лука на ситно, а чесъна на филийки.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и изпържете тиквичката до златисто.

Посолете и извадете в купичка.

Сложете малко масло в съда и запържете лука и чорисото за 5-6 минути.

Добавете чесъна и след около минута сложете доматите. Посолете и подправете с черен пипер.

Оставете на тих огън за 10 минути, като разбърквате от време на време.

Свалете сместа от котлона, добавете тиквичките и сметаната, разбъркайте и разпределете за индивидуални порции.

Внимателно счупете яйцата отгоре, като може предварително да направите дупки в сместа.

Посолете, подправете с черен пипер и покрийте с настърган кашкавал.

Печете в предварителнон загрята до 180 градуса фурна около 15 минути, колкото яйцата да се сготвят и кашкавала да се разтопи и запече.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените