Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

"Кошмари в кухнята", които оставят Гордън Рамзи безмълвен

Българските "кошмари" бледнеят пред тези Снимка: Getty Images
Българските "кошмари" бледнеят пред тези

Българският вариант на "Кошмари в кухнята" като нищо може да ни откаже от ходене по ресторанти.

Зоркият поглед на шеф Иван Манчев ни разкрива, че в някои кухни действително цари истински кошмар.

Само че пред случващото се в "Кошмари в кухнята" на Гордън Рамзи всички български епизоди бледнеят.

В риалити шоуто нерядко се е случвало иначе устатият Рамзи да остава безмълвен. Ето няколко такива случая

"Пекарната на Ейми" (Amy's baking company)

Снимка: Getty Images

Тази серия е обявена за най-скандалната в цялата история на риалитито.

Епизодът е част от шестия сезон на Kitchen Nightmares и в него Гордън Рамзи има доброто желание да помогне на Ейми и Сами Бузагло.

На пръв поглед проблемът на семейство Бузагло и пекарната им е елементарен - вложили са много пари, но в интернет обикалят куп негативни отзиви, които вредят на заведението и репутацията му.

Нещата тръгват обещаващо, когато Рамзи вижда чистата и подредена кухня, само че след това ситуацията започва да се влошава със скоростта на светлината.

Оказва се, че Ейми и Сами се държат отвратително с клиентите, ако те дръзнат да се оплачат, гонят ги от заведението, заплашват ги с полиция и ги обиждат открито. Самата Ейми не понася и дума критика и избухва и при най-лекия негативен коментар относно работата ѝ.

Снимка: Getty Images

Сами пък от своя страна прибира всички бакшиши на сервитьорките. За лош опит при работа в пекарната свидетелстват и бивши служители на Бузагло.

Опитите на Рамзи да посочи къде са грешките в менюто и в поведението на собствениците са посрещнати "на нож" и се стига до шумни скандали между водещия и ресторантьорите.

Това е единственият епизод, в който накрая Гордън си тръгва, без да е помогнал на собствениците - те просто категорично отказват помощ.

Не много учудващо, малко след предаването заведението фалира.

"Италианският ресторант на Нино" (Nino's Italian)

И този епизод уж започва обещаващо.

Ресторантът в Лонг Бийч, Калифорния, е основан от италиански емигранти през 1960 г., което е гаранция за автентична италианска кухня. Рамзи е ентусиазиран да работи със заведение с такава история зад гърба си или поне докато не се запознава с настоящия съсобственик - Нино.

Той е нагъл, самовлюбен, мързелив и изглежда няма никаква реална представа в какво лошо състояние е ресторантът му.

Храната, която Нино сервира на Гордън Рамзи, също е ужасна - панировката на пилето дъха на сурово брашно, кюфтетата са от стара кайма, сосът им пък е пресолен. Съсобственикът остава на своето мнение, че всичко е "10 от 10".

В кухнята има тава с лазаня, която е там от седмица, спагети, потънали в мазнина, и старо пилешко. Самата кухня е потънала в мръсотия.

В края на серията Нино все пак спира със скандалите с Гордън и приема критиката му, както и обновяването на интериора и менюто. Епизодът завършва с щастлив край, макар че по-късно ресторантът на италианеца също фалира.

"При Себастиан" (Sebastian's)

Този епизод е "черешката на тортата" на първия сезон на Kitchen Nightmares.

Себастиан де Модика е статист с дребни роли в Холивуд, който се опитва да се прехранва от ресторанта си. Заради неприятния си и избухлив характер Себастиан е уволняван и от киното, и от разнообразни заведения през годините.

Храната не е по-добре - замразени морски дарове (за които Де Модика твърди, че са пресни), старо тесто за пица, нискокачествено и не много прясно месо. С обичайния си остър език Гордън Рамзи отбелязва, че ястията повече напомнят на кучешка храна.

Вместо да се замисли, Себастиян си го изкарва на персонала, като камерите показват как крещи из кухнята и заплашва готвачите.

Тук щастливият край е частичен - Де Модика приема смяната на интериора и менюто и ресторантът му потръгва дори и след края на шоуто. Впоследствие обаче той връща старото меню и заведението остава без посетители.

През 2023 г. там дори вече я няма сградата, в която се е помещавал ресторантът на Себастиан.

 

Най-четените